14. Mega bikers susret u Slavonskom Brodu

Predstavljeno je novo izdanje Mega bikers susreta na izlatištu Poloj u Slavonskom Brodu, a u organizaciji Moto kluba Brod. Ovo je 14. put da se susreti organiziraju u svibnju 12. i 13.5. u Slavonskom Brodu, a spojit će i ovoga puta ljubitelje motora i rock glazbe. Defitivno, riječ je o najvećim i najposjećenijim moto susretima u jugoistočnoj Europi.

“Htio bih za protekle godine zahvaliti građanima Slavonskog Broda koji su svojim dolaskom, zajedno s bikerima, napravili ono što danas imamo. Također zahvaljujem medijima koji su uz nama od prvog dana i zaslužni su u velikom obujmu za ovakav veliki projekt koji ne bi bio moguć u organizacijskom smislu i bez policije, odnosno Policijske uprave brodsko-posavske, koja se svake godine brine za sigurnost bikera, kako u prometu, tako i na Poloju”, rekao je tajnik Moto kluba Brod Robert Lorenc.

“U petak imamo Bravo Band, Dali Band, Rockeri i kao zvijezde večeri S.A.R.S., trenutno najpopularniji bend u regiji. Zadnjih godina su izuzetno popularni, imajumilijunske preglede na društvenim mrežama, a objavili su i novi album kojeg će promovirati na ovim susretima. To je naš poklon građanima za Dan grada Slavonskog Broda. Tu je i The Trio, cover bend ZZ Topa i AC/DC-a, koji su od prvog dana s nama i praktički su i članovi Moto kluba Brod”, kaže Lorenc.

U subotu, 13. svibnja sve počinje utrkom ubrzanja na Zapadnoj veznoj cesti, 14. po redu i 4. u kalendaru Hrvatskog moto saveza. U 17 sati će biti defile motociklista ulicama grada. U večernjim satima ponovno glazbeni program.

“Glazbeni program otvaraju Rockeri iz Nove Gradiška, a tu su i domaći bend Prorock, ponovno The Trio i legendarni sarajevski bend Zabranjeno pušenje. Više od trideset godina karijere imaju, pioniri su novog primitivizma, glazbenog smjera iz doba novog vala koji je i danas zanimljiv. Tri Brođana su u sastavu grupe uz legendarnog frontmena Seju Sexona. Večer zatvaraju domaće snage Plagijat. U nedjelju ujutro, tradicionalni doručak za sve one bikere koji budu ostali još na Poloju.”

Svih godina susreti imaju potporu Turističke zajednice i Grada Slavonskog Broda.

“Mogu kao gradonačelnik reći da je ovo nešto posebno. Bio sam na par susreta u Hrvatskoj, ali mogu reći da nema ovakvog okupljanja kao u Slavonskom Brodu. Bikeri se zajedno s građanima druže i uživaju tri dana. Imate podršku Grada, nastavite ovako i iskoristio bih priliku zahvaliti Policijskoj upravi koja uspješno organizira sve ove godine veliki broj ljudi na terenu, kako ne bi bilo velikih problema”, rekao je gradonačelnik Mirko Duspara.

(227)

14. Mega bikers susret u Slavonskom Brodu