Sutra počinje 54. Glazbena tribina Opatija

54. Glazbena tribina Opatija održat će se od 9. do 12. studenoga 2017.
Tribina i ove godine nudi pregršt raznolikih programa, od klasičnih koncerata sve do instalacija i zvučnih performansa, uz tradicionalne razgovore, predavanja i okrugle stolove, koji su posebno vrijedan sadržaj Tribine.

Tribina započinje u četvrtak, 9. studenoga u 20 sati u novootvorenoj Velikoj dvorani Kulturno-turističkog centra Gervais nastupom Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem Diana Tchobanova nakon kojega će se u Maloj dvorani održati prezentacija radova sadašnjih i bivših studenata Odsjeka za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba.

Drugi dan tribine održat će se u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u kojoj će se održavati gust raspored koncertnih nastupa. Ovogodišnja zemlja-partner Tribine je Austrija, pa će tako nastupiti austrijski Duo Arcord te ansambl Zeitfluss, kao i brojne austrijske skladatelje koji će u Opatiji imati priliku susreta sa svojim hrvatskim kolegama.

Dva koncerta održat će članovi festivalskog ansambla Tribine, vrsni hrvatski glazbenici, a ponovno ćemo ugostiti i Cantus Ansambl, istaknuti domaći ansambl za suvremenu glazbu.

Novost u programu Tribine donosi seminar/majstorski tečaj za studente-instrumentaliste s akademija u Zagrebu, Splitu i Osijeku, koji će pod vodstvom izvrsnih glazbenika-mentora u Opatiji proći intenzivnu „obuku“ za izvođenje suvremene glazbe, a rezultate svoga rada pokazat će na posljednjem koncertu Tribine, u nedjelju 12. studenoga.

(20)

Sutra počinje 54. Glazbena tribina Opatija