Album ’40 godina (1977. – 2017.)’ Rokera s Moravu

Od danas je u prodaji jubilarno izdanje povodom 40 godina diskografske karijere Rokera s Moravu, jednog od najpopularnijih sastava osamdesetih godina u bivšoj državi. Rokeri s Moravu su održali preko 2.000 koncerata diljem nekadašnje države, ispunili najveće dvorane, a nastupali su i u Engleskoj, Švedskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Rumunjskoj, Francuskoj, Kanadi, Australiji i Americi.

Na dvostrukoj kompilaciji nalazi se 40 pjesama. Osim hitova, na albumu se nalaze i manje poznate pjesme, ali i neke nove verzije pjesama (primjerice u verzijama legendarnih folk pjevača Cuneta Gojkovića, Lepe Lukić i Tozovca ili pak Braće Bajić koji su bili među začetnicima “humorističkih narodnjaka” ), obogaćene i govornim skečevima. Nasuprot šaljivom tonu pjesama, u knjižici se nalaze ozbiljni komentari proslavljenih pjesnika Pere Zubca i Duška Trifunovića te sociologa Ratka Božovića. Knjižica je obogaćena i nekim, dosad neviđenim fotografijama, a kompletno uredništvo i likovno oblikovanje albuma djelo je samog Borisa Bizetića. On je idejni tvorac, kompozitor, tekstopisac i aranžer svih pjesama, a osmislio je i scenski izgled Rokera s Moravu te grafički dizajn omota svih diskografskih izdanja.

“S’ brkovi, šajkaču i s’ dva padeža, udario je šamar Vukovom književnom jeziku i našim Rokerima (zvec, zvec, jes, aj krk, big biznis), kojim je prekrio godine od ’77 – ’91. Hvala ti Borise. Ti kao da si izašao iz moga stiha “čovek koji se razume u šale, jedini može da shvati ideale””, zapisao je pjesnik Duško Trifunović o Rokerima s Moravu.

(443)

Album ’40 godina (1977. – 2017.)’ Rokera s Moravu