Božo Vrećo: “U Lisinski se vraćam čistog srca i s puno energije”

Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo održati će koncert u Zagrebu, u dvorani Vatroslav Lisinski, 12.2. gdje će uz njega nastupiti i gosti.

“Ovo nije moj prvi put u Zagrebu već 5. ili 6. koncert, drugi put u Lisinskom. Prošle godine je bila fantastična energija, toliko puno ljubavi i naprosto kada se nađete na jednom takvom mjestu ne možete ostati imuni na tu ljubav. Tako da se stvarno puno radujem. Sa mnom su vrhunski glazbenici na sceni, sedam glazbenika s kojima radima velike koncerte i poslije rasprodanog Sava centra dolazim u Lisinski čistog srca i s puno energije”, rekao je Vrećo za CMC televiziju.

Tijekom posljednjih nekoliko godina Vrećo je postao ne samo regionalna, već i europska i svjetska glazbena senzacija.

“Najviše koncerata i imam po Europi, mnogo više nego ovdje u regiji i to mi negdje imponira samim time što na moje koncerte ne dolazi nužno dijaspora kojoj sam itekako zahvalan što ne slušaju cajke i slične stvari kojih se zgražavam. Dakako da mi imponira što ima puno stranaca koji osjećaju sevdah kao dio sebe. NIje potrebno prevoditi riječi, osjećaju ljubav, patnju koju pričate i gestikulirate, odnosno način na koji pričate priču. Ove godine se spremam za turneju po Skandinaviji, Americi i Kanadi, a krajem ožujka idem u Australiju”, rekao nam je Božo.

New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterizirao kao „Čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!“, te ga dodatno istaknuo kao sinonim potpune slobode.

“Poruka ljubavi je poruka slobode. Imate prekratak život i ako ga ne živite po nekim svojim pravilima onda ga protračite. Ne možete ugađati drugima i ne trebate ugađati drugima, trebate slušati sebe, svoje unutrašnje “ja” i svoje srce. Stvarno to radim i pokazalo se da je to najbolji način kako da vas ljudi vole i prihvate sa svom tom različitošću koju imate s dualnošću koja je nama negdje rođena”, ističe.

 

Muško-ženska dualnost Bože Vreće, iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, čini njegovu a capella interpretaciju sevdalinki istinski emotivnim doživljajem.

Koncert je u ponedjeljak, 12. veljače u Lisinskom s početkom u 20 sati.

(72)

Božo Vrećo: “U Lisinski se vraćam čistog srca i s puno energije”