CD preporuka: Buđenje – Samo ti, samo ja

Buđenje, hrvatska pop rock uzdanica i jedan od najatraktivnijih koncertnih bendova, objavili su najbolji i najzreliji album i time zacementirali status na hrvatskoj glazbenoj sceni. “Samo ti, samo ja” album je na kojem se nalazi deset pjesama (plus bonus pjesma “Svađa 2”) koje potvrđuju Darka Bakića kaojednog od najboljih autora mlađe generacije. Radijski hitovi “Samo ti, samo ja”, “Budi moja” i “Bolje ne, ne, ne” najavili su stilski zaokreta Buđenja što se pokazalo kao pun pogodak.

Biranim riječima Zlatko Gall u Slobodnoj Dalmaciji piše o novom albumu Buđenja: “”Samo ti, samo ja” najbolji je i najzreliji album Buđenja; album koji potvrđuje zrelost benda koji je odrastao pod svjetlima reflektora, savladao sve dječje bolesti i sazrio na najbolji mogući način.”

Album otvara naslovna “Samo ti, samo ja” s kojom su se otvorili novim stilovima uspješno inkorporiranim u vlastitu zvučnu sliku. Nakon nje slijedi fantastična “Nisi neko zlato” te posljednji singl “Bolje ne, ne, ne” koji je već osvojio radijski eter. Izmjenjuju se žešći i laganiji ritmovi, gitarske funkoide dionice i upečatljive klavirske – balada “Ronim na dah” i zaključna “Selfie”.

Riječima Hrvoja Horvata za Večernji list“Novi album Buđenja “Samo ti, samo ja” s deset pjesama (i jednom drukčijom verzijom) nakrcan je hitovima. Kao reminiscencija osamdesetih u kojima su Darko Bakić i članovi grupe odrastali, Samo ti, samo ja ima odličnu temu i podtekst te je popunjen posvetama dekadi, uzorima, utjecajima i onom osjećaju koji je oduvijek pogonio pop-singlove, da je cijeli svijet vaš.”

Likovno oblikovanje je uradio gitarist benda Vedran Baotić.

 

Album potražite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na: Webshopu / Deezeru

(193)

CD preporuka: Buđenje – Samo ti, samo ja