“Internal Waves of Love” naslov je novog albuma i prvog singla Zeleta Lipovače, osnivača i masterminda grupe Divlje Jagode. Dugoočekivani, drugi solo album čarobnjaka na gitari i legendarnog gitariste, koji je već dugi niz godina u samom vrhu instrumentalista i autora na široj regionalnoj sceni, prava je gitaristička poslastica dostupna od danas diljem regije.

Za potrebe novog albuma Zele je okupio vrhunsku svjetsku ekipu i dvije godine radio na relaciji London – Gothenburg – Zagreb. Nakon višemjesečnog snimanja u poznatom studiju Šišmiš, album seli iz Zagreba u Švedsku, gdje legendarni gitarist grupe King Diamond i glazbeni producent Andy LaRocque u svom svjetski poznatom studiju “Sonic Train” radi miks i mastering albuma. Omot novog albuma i fotografije potpisuje Igor CC Kelčec, jedan od najistaknutijih dizajnera i fotografa na ovim prostorima. Na albumu se nalazi osam instrumentalnih skladbi te tri vokalne, a kao poseban gost na jednoj od njih pojavljuje se poznati britanski pjevač Tony Martin, koji je u svom desetogodišnjem radu s grupom Black Sabbath ostavio neizbrisiv vokalni i autorski trag. Na ovom albumu Tony Martin u pjesmi “Missing You” pokazuje svu zrelost i raskoš vokalne interpretacije, a video za tu pjesmu snimljen je na nezaboravnim lokacijama Londona i Zagreba. Osim njega na albumu gostuje i talentirana mlada pjevačica Sonya. S obzirom na konceptualnu prirodu ovog albuma, Zele svijetu šalje univerzalnu poruku ljubavi koja je jedina u suštini razumljiva na svim jezicima.

Vizualnu priču prvog singla “Internal Waves Of Love” osmislio je i snimio kultni video redatelj i producent Dean Karr, koji potpisuje spotove i vizuale svjetski poznatim imenima, kao što su AC/DC, Iron Maiden, Ozzy Osbourne, Guns ‘N’ Roses ,Willie Nelson i drugi. Karr je za potrebe snimanja spota doletio iz Los Angelesa, a spot je snimljen na lokacijama u okolici Zadra, Nina i Paga uz pomoć tima mladih talentiranih entuzijasta iz producentske kuće Kreathia.

Granice Istoka i Zapada dijelile su dva potpuno drugačija svijeta, koja će usprkos globalizaciji i tehnološkom napretku, uvijek biti sušta suprotnost i nikad se neće dovoljno do kraja razumijeti. U povijesti su se s vremena na vrijeme pojavili ljudi koji su te dvije granice prelazili kako bi ih spojili i u konačnici izbrisali. Legendarni vladari, ratnici i vojskovođe, istraživači, moreplovci ili umjetnici – oni su ovaj svijet povezivali, dijelili i spajali i time ga trajno promijenili.

Zele je osebujni i unikatni umjetnik, gitarist, skladatelj i producent, koji je Istoku približio Zapad, a Zapadu donio duh istočne mistike i balkanskog šarma, te je svojom glazbom otvorio mnoga vrata na koja su drugi bezuspješno kucali. Danas, nakon više od 35 godina karijere s Divljim Jagodama i preko 3 000 000 prodanih nosača zvuka, iza sebe ima golemi glazbeni opus; više od 1500 odsviranih koncerata i 27 snimljenih albuma, te veliku listu glazbenika i izvođača za koje je također stvarao. Zvuk njegove gitare govori umjesto njega. Njegova sola se ne slušaju, nego pjevaju!

Više informacija o novom albumu i Zeletu pronađite na: www.facebook.com/divljejagodeofficialpage
i www.zele-music.com

Zele Lipovača

 

Album potražite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na: Webshopu / iTunesima / Deezeru i Amazonu

(642)

CD preporuka – “Internal Waves of Love” Zele Lipovača