Direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac dobitnik nagrade za životno djelo DORF festivala

Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca i četvrtu godinu zaredom pripremila je bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja u Vinkovcima. Povezivanjem programa 8. Antičkih filmskih večeri i 14. Festivala dokumentarnog rock filma, slavonski ljubitelji dokumentarnih filmova u Filmskom tjednu od 18. do 22. kolovoza uživat će u projekcijama recentne filmske produkcije, uz popratni program.

O najboljem DORF 2020 filmu u regionalnoj konkurenciji odlučit će Tina Šimurina (novinarka i autorica prošlogodišnjeg pobjedničkog DORF filma “Putnici”, predsjednica žirija), Leon Rizmaul (povjesničar i autor dokumentarnih filmova) te Vladimir Šagadin (novinar, scenarist i izdavač stripova).

Podsjećamo, natječaj za prijave je otvoren do 1.7., a prijavnica i više detalja nalaze se na festivalskoj stranici www.filmfestivaldorf.com.

Nagradu za životno djelo DORF ove godine dodjeljuje Želimiru Babogredcu. Glazbenik, menadžer, nagrađivani producent s iznimno uspješnom diskografskom karijerom, uz to i veliki kolekcionar vinila i vlasnik impresivne zbirke Beatles memorabilije; začinjavac, pokretač i najzaslužniji za pojavu rock’n’rolla u Vinkovcima, Želimir Babogredac je apsolutno zaslužio primiti ovu nagradu upravo u Vinkovcima. Festival DORF mu se ovom nagradom skromno zahvaljuje u ime brojnih vinkovačkih glazbenika i zaljubljenika u glazbu.
Posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu ove godine primit će Igor Hofbauer.

Za unikatne nagrade laureatima na ovogodišnjem festivalu već četvrtu godinu zadužen je genijalni splitski kipar&strip autor Miro Župa.

Foto: Brian Rašić

Cijelu objavu za medije i fotografiju visoke rezolucije preuzmite OVDJE.

(12)

Direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac dobitnik nagrade za životno djelo DORF festivala