Dodijeljeno milijun kuna za očuvanje i daljnji razvoj glazbene industrije

U izvanrednoj situaciji vezanoj uz pandemiju koronavirusa, Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF) vlastitim mjerama pomaže proizvođačima fonograma, u cilju oporavka i daljnjeg razvoja glazbene industrije u Hrvatskoj.

Prije dodjele samih sredstava i uspostavljanja Fonda za razvoj glazbene industrije,

Hrvatska diskografska udruga i ZAPRAF prošlog su mjeseca provele online Anketu o utjecaju epidemije COVID-19 na glazbenu industriju.

Sredstva dodijeljena ovim natječajem namijenjena su investiciji u daljnju produkciju glazbenih izdanja, održavanju razine produkcije i zaposlenosti svih uključenih u produkcijski proces.

Predsjednik Upravnog odbora ZAPRAF-a i direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac, ovim je povodom izjavio: „Ovim se sredstvima proizvođačima fonograma nastoji pružiti podrška i poticaj za daljnji rast i razvoj. Time ulažemo u budućnost hrvatske glazbe, što uključuje sve one koji sudjeluju u procesu kreiranja novog glazbenog sadržaja: producente, dizajnere, studijske glazbenike, izvođače, fotografe, tehničare, režisere video spotova i ostale sudionike glazbene industrije. Nadamo se da će ova sredstva služiti kao dodatan poticaj za stvaranje novih, kreativnih snimaka te da ćemo iz ovog izazovnog razdoblja izaći obogaćeni za pregršt dobre, domaće glazbe“.

(7)

Dodijeljeno milijun kuna za očuvanje i daljnji razvoj glazbene industrije