Emotivna promocija trostrukog albuma ’50 originalnih pjesama’ Nede Ukraden

Uz latice crvenih ruža, neizostavni crveni tepih, uz šampanjac i jagode, veliki broj novinara i fotoreportera, prijatelja, suradnika i fanova dočekao je Nedu Ukraden ispred predstavništva Jugoton – Croatia Records u Beogradu.

Nedin dolazak na trenutak je zaustavio promet u Nušićevoj ulici, a povod ovog okupljanja bila je promocija albuma “50 originalnih pjesama”, trostruki box set koji je Croatia Records objavila u suradnji s Goldom iz Beograda krajem prošle godine. Uz zvuke pjesme “Zora je”, njenog najvećeg hita, Nedi je uručeno i posebno priznanje za izuzetan doprinos diskografiji što je izmamilo suze na oči pjevačice koja je svojim pjesmama obilježila jedan veliki dio glazbene povijesti na ovim prostorima.

“Vrlo sam sretna što sam bila član najbolje diskografske kuće, jer je bio prestiž surađivati ​​s Jugotonom. Bilo je to zlatno doba jugoslovenske pop, rock i narodne muzike. Drago mi je što je objavljeno ovo izdanje, to je samo dio pjesama snimljenih za Jugoton”, rekla je drhtavim glasom Neda, prisjećajući se suradnika, druženja i pjesama, koje su obilježile njenu 50 godina dugu karijeru.

Na promociji su se prisutnima obratili Aleksandar Filipović, urednik izdanja “50 originalnih pjesama”, Ivana Đorđević, Nedina suradnica i novinarka, a u ime Jugoton – Croatia Recordsa prisutne je pozdravila Natalija Cajić koja je podsjetila da Jugoton ove godine obilježava 70 godina postojanja i da je ime Nede Ukraden zlatnim slovima upisano u povijest te diskografske kuće.

Trostruka kompilacija sadrži 50 najuspješnijih hitova Nede Ukraden, svevremenske pjevačice koja je svojom pojavom obilježila razvoj popularne glazbe u regiji. U svojoj dugogodišnjoj karijeri objavila je 25 studijskih albuma, a ova kompilacija svojevrstan je presjek njezine uspješne karijere, čija popularnost ne prestaje rasti, nizanjem novih hitova.

Na trostrukoj kompilaciji na jednom mjestu nalazi se 50 hitova iz bogate Nedine karijere, poput “Srce u srcu”, “Imam neku sklonost za te”, “Sve me na tebe sjeća”, “To mora da je ljubav”, “Vrati se s kišom”,” Zora je”,”Ostariću, čekajući na te” ili “Došlo doba da se rastajemo”. Box set grafički je oblikovao dizajnerski par Bachrach & Krištofić, dok je crtež na naslovnici djelo poznatog hrvatskog strip crtača, Dubravka Matakovića.

Neda je karijeru započela 1967. godine kada je snimila svoju prvu pjesmu “Igra bez kraja” za Radio Sarajevo. S istom pjesmom osvaja nagradu kao najbolji debitant na festivalu “Vaš šlager sezone”. Početkom 80-ih godina, promjenom imidža i povratkom u diskografsku kuću Jugoton te suradnjom s Đorđem Novkovićem i Rajkom Dujmićem kreće zlatno doba njezine karijere. Neda Ukraden postaje ikona pop kulture i zabavne glazbe u regiji.

Fantastične naklade njenih albuma i popularnost koja ne jenjava svrstavaju je u najuspješnije izvođačice u povijesti ovih prostora. Njeni stariji hitovi poput “Zora je”, “Piši mi” ili “Došlo doba da se rastajemo” i danas se rado pjevaju, a Neda i dalje nezaustavljivo radi na novim pjesmama. Povodom svoje 50. obljetnice rada, Neda je najavila i velike koncerte u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu.

(131)

Emotivna promocija trostrukog albuma ’50 originalnih pjesama’ Nede Ukraden