Hladno pivo rasprodanim dvodnevnim koncertom obilježilo 30 godina na sceni

Prošlog je vikedna Dom sportova bio u znaku Hladnog Piva koje je dvodnevnim koncertom obilježilo uspješnih 30 godina postojanja na glazbenoj sceni.

„Razmišljali smo što bismo mogli napraviti za 30 godina. Mislili smo napraviti neku turneju, ali svirali smo u Velikoj dvorani, svirali smo u Areni koja je stvarno prevelika pa čak i za nas i onda je Mile došao s tom idejom da napravimo dva različita koncerta s dvije različite set liste. Kasnije smo tu ideju nadogradili da prvi dan budu samo ta prva 4 albuma, a drugi dan da budu ti neki uvjetno rečeno hitovi i neke pjesme po našem izboru koje se nisu često niti vrtile, niti smo ih mi često svirali”, izjavio je gitarist Zoran Subošić Zoki.

M.O.R.T. su bili predgrupa Hladnom pivu

Oba su koncerta  izbrojala sedamdesetak pjesama, ali dečki priznaju da im je bilo teško sažeti čitavu karijeru u dvodnevni koncert. Ipak, odluka je pala, prvi dan su se izvodile pjesme s prva četiri studijska albuma – “Džinovski”, “G.A.D.”, “Desetka” i “Pobjeda”, a drugi je bio presjek svih najvećih hitova uz goste poput glazbene dive Josipe Lisac te simpatičnog Ede Majke.
„Na kraju smo dogovorili  jedno dosta lijep presjek našeg rada od ovih 30 godina i neke pjesme koje fakat dugo nismo svirali, a bile su nam jako drage, ali neke jednostavno ispadnu iz repertoara jer ih imaš previše. Gledaš da ljudima bude zabavno za vrijeme koncerta“, napomeno je Mile Kekin.

Jedan od najpopularnijih i najdugovječnijih bendova ovih prostora okrunio je svoju karijeru još jednom nagradom, i to nagradom Zlatni Studio u kategoriji najboljeg benda, a Mile Kekin je svojim singlom Reno4 nominiran za Porina u kategoriji pjesma godine.
„Pa nekako, s godinama ti je najbitnije da karte dobro idu kada sviraš negdje. Mi smo nadživjeli neke nagrade  koje su nam dodjeljivali kao npr. Crnog mačka, Kugle i sl. tako da je najbolja nagrada (zvučat će sada kao floskula) publika jer mi živimo od sviranja, samo se time bavimo i najbitnije je da se karte dobro prodaju. Ako ti kaže promotor, kao u ovom slučaju, da su karte rasprodane tjednima ranije to ti je najljepša nagrada”, prokomentirao je Kekin.

Nakon rasprodanog Doma sportova, punk rockeri nastavljaju užurbanim i radnim tempom, a prva postaja je 10. ožujka Culture Club Revelin u Dubrovniku.
„Nakon ovog koncerta imamo nekih tridesetak, mislim da sam čak izbrojao 32 koncerta. Hladno Pivo će odraditi ovo ljeto, svirat ćemo širom regije, onda ću u listopadu ja najvjerojatnije izdati solo album ,a mi ćemo i dalje nastupati i vidjeti ćemo kuda nas inspiracija nanese“, izjavio je Mile Kekin za CMC televiziju.

Dečki iz Gajnica, čiji bunt je zaintrigirao mnoge, mogu se pohvaliti s mnoštvom rasprodanih dvorana, 8 studijskih albuma, 2 DVD izdanja te 3 koncertna albuma. Iako je od prvog koncerta koji se održao 1988.godine u Kumrovcu proteklo 30 godina, dečki i dalje nastavljaju jednakim žarom te ustrajno vladaju hrvatskom glazbenom scenom.

Foto: Goran Berović

(38)

Hladno pivo rasprodanim dvodnevnim koncertom obilježilo 30 godina na sceni