HR Top 40: Nikolina Tomljanović ostvarila najviši ulaz

Lista HR Top 40 i prošlog je tjedna zabilježila zanimljive rezultate radijskog emitiranja. Čak četiri nove pjesme obogatile su cjelokupni poredak, a najviši ulaz ostvarila je Riječanka Nikolina Tomljanović.

Članica grupe E.N.I. svoj novi singl ‘Daleko’ u izdanju Dallas Recordsa predstavila je na ovogodišnjim 21. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku. Uskoro će, ove jeseni, predstaviti i svoj prvi samostalni album. Romantičnoj je pjesmi o mladenačkoj ljubavi nedavno pridružen i suncem okupan spot koji je pjevačica snimila u Parku prirode Učka. Autor glazbe je Damir Bačić, a stihove koje Nikolina dodatno uljepšava svojim vokalom, potpisuje Uršula Tolj. Autor aranžmana je Matej Zec.

Ostala tri noviteta na listi pripadaju Indiri i RTL Musicu s pjesmom ‘Istina i laž’, zatim Jeleni Radan i pjesmi ‘Negdje tamo gore’ u izdanju Menarta, i Đaniju Stipaničevu koji pjeva ‘Čuvajte mi pismu’ u izdanju Dancing Beara.

Na vrhu liste ostaje Detour, grupa koja se posljednjih tjedana pomicala prvim pozicijama na HR Top 40 sa svojom pjesmom ‘Vikend’ koju izdaje Aquarius Records. Slijede ih Tony Cetinski i Hit Records te njihov ‘General bez činova’ koji i dalje ostaje u top 10 najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj. Grupi Vatra i Massimunigdje se ne žuri s ove ljestvice, štoviše niti s njezinih najviših mjesta. Ovaj je put njihov singl u izdanju Dallas Recordsa ‘Nama se nikud ne žuri’ zauzeo treće mjesto. Još dvije mlade i talentirane djevojke upotpunjuju top 5 sveukupnog poretka – Mia Dimšić i njezina pjesma ‘Do posljednjeg retka’ nalaze se na četvrtom, dok Franka sa svojim ljetnim hitom ‘Kao ti i ja’ čuva petu poziciju.

Najizdržljiviji na listi i dalje su Željko Bebek i pjesma s Oliverom Dragojevićem – ‘Ako voliš ovu ženu’, dok je najveći skok ostvario Jacques Houdek s pjesmom ‘Sam’. Na listi su zabilježena i dva povratka – Jelena Rozga i njezin ‘Najbolji dan’te Opća opasnost s pjesmom ‘Da je Bog dao’.

Regionalne su liste gotovo u potpunosti različite među regijama. Tek Grad Zagreb i Središnja Hrvatska dijele izbor – najviše slušaju Jelenu Rozgu i njezin singl ‘Uzmem koliko mi daš’. U Dalmaciji su najslušaniji Domenica i Damir Kedžo s pjesmom ‘Mi protiv nas’, u Istri i Primorju i dalje Franka i njezina pjesma ‘Kao ti i ja’, dok se dva vodeća hita s HR Top 40 pojavljuju u Slavoniji i Zagorju. Istočna Hrvatska tako najviše sluša Tonyja Cetinskog i ‘Generala bez činova’, dok Zagorska Hrvatska voli Detour i njihov ‘Vikend’.

(52)

HR Top 40: Nikolina Tomljanović ostvarila najviši ulaz