Ivana Banfić u scensko vizualnom spektaklu 28.3. u Lisinskom

Ivana Banfić žena sa tisuću lica koja se u svojoj dugogodišnjoj karijeri okušala u mnogo žanrova, stilova i odradila mnoge koncerte, u posebnom scensko- glazbenom spektaklu u obliku mjuzikla proći će u potrazi za ljubavi i pokazati svoju glazbenu priču . Ova raskošna vizualna glazbena bajka uz poznate estradne kolege: Dinu Merlina, Tonya Cetinskog, Severinu, Lea biti će popraćena sa bogatom plesnom koreografijom i svjetlosnim efektima. Sa Ivanom će za tu prigodu nastupiti band koji je pratio Dinu Dvornika, plesači i plesačice plesnog centra Tala # Brutala, Tomislav Tržan, Plesni klub TT te zbor Concordia Discors i Bruno Banfić Ivanin nećak koji je nedavno nastupio na Voice-u.

Glazbom kojoj je posvetila svoj život počela se baviti još kao dijete kad vrlo rano započela s klasičnom glazbenom naobrazbom. Završila je Srednju glazbenu školu, smjer klavir. I otada počinje njezina potraga za ljubavi kroz glazbu. Ivana Banfić koja je osvojila mnoge festivalske, diskografske nagrade i bila na vrhu top ljestivca proći će kroz svoju karijeru kroz četiri scensko- glazbena čina. I to baš na mjestu gdje je njen glazbeni put i počeo- nastupom na Zagrebfestu u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Od buđenja do traženja u glazbenim počecima kada je sa Saverinom vodila tada vrlo popularnu glazbenu emisiju Top-Cop, vladanja erom Dance-a do vrhunca i hita Godinama sa Dinom Merlinom i suradnju sa Tonyem Cetinskim, Ivanu će kroz njenu priču na sceni pratiti plesači Tomislav Tržan, plesni klub TT I plesači plesnog centra Tala. Sam koncert zamišljen je kao mjuzikl od četiri priče-faze kroz koje je Ivana Banfić prošla. Svaka priča biti će obučena u svoje posebno scensko glazbeno ruho. Takvu scensku krunu karijere publika još nije imala prilike vidjeti na ovim prostorima. Pa će tako rasplesana Šumica bit pojačana poznatim zborom Concordia Discors kojima je to vjerovali ili ne himna zbora. Naravno uz bogatu vokalnu gozbu ni plesa neće nedostajati. Tu će se još pridružiti i dugogodišnji Ivanin suradnik Tomislav Tržani plesači Tale#Brutale i plesnog centra TT.

Rijetko koja pjevačica je toliko mijenjala vizual, rijetko koja ulazila duhom, glasom i tijelom u pjesmu, energijom privlačila publiku a u isto vrijeme ostala svoja. Ivana Banfić se može pohvaliti sa najviše glazbenih suradnji možda na našoj estradi (Tony Cetinski-čak dva dueta . Dino Merlin, Dino Dvornik, Hari Varešanovič, Ella, Minea, Gibonni, Severina i drugi) mnogim glazbenim i festivalskim nagradama, a u isto vrijeme ekstravagantnim modnim izlascima. Za kostime se opet pobrinula Matija Vuica koja je inače radial I kostime za Ivanine najveće hitove “Šumica” i “Godinama”

Poznata po odličnom scenskom nastupu upravo svoj bogati glazbeni put dočarati će pubilci 28.3.2017 u Lisinskom u vizualno-glazbenoj priči koju ćete još dugo prepričavati.

(492)

Ivana Banfić u scensko vizualnom spektaklu 28.3. u Lisinskom