Karamela objavila novi video spot ‘Žusterna Blues’

Kultni slovenski bend Karamela, nakon 19 godina diskografske pauze, objavio je u veljači album “Brez strahu” u izdanju Croatia Recordsa. Album sadrži 11 autorskih pjesama među kojima je i pjesma “Žusterna Blues” za koju je objavljen i video spot u režiji Kleva films. Premijera spota bila je na CMC televiziji.

Žusterna je kvart u Kopru u kojem je Karamela 25. ožujka koncertno predstavila novi album pa se i u samom spotu vide kadrovi s tog koncerta. Karamela je bend bez čije glazbene pratnje neke od najvećih zvijezde hrvatske glazbene scene, poput Josipe Lisac, Zdenke Kovačiček, Massima ili Dade Topića 80-tih godina nisu mogle zamisliti svoje koncerte.

Karamelu su 1982. godine utemeljili članovi nekadašnjih sastava Kameleoni, September i Boomerang – Marjan Malikovič, Goran Velikonja, Zlati Klun i Jadran Ogrin, kojima su se tijekom godina pridruživali i mnogi drugi glazbenici, a u jednom kraćem periodu pjevač Karamele bio je i jedinstveni Dado Topić. 1983. godine neponovljivi Karlo Metikoš povjerio je bendu osmišljavanje aranžmana na svim pjesmama albuma “Hoću samo tebe” Josipe Lisac.

Karamela će održati koncert u Novoj Gorici 27. svibnja, a uskoro slijede i koncerti u Kopru i Ljubljani.

(140)

Karamela objavila novi video spot ‘Žusterna Blues’