Koncertom ‘Zauvijek zajedno’ Danijela oduševila brojnu publiku

Koliko je prošlogodišnji nastup Danijele Martinović u dvorani Lisinski mnogima ostao u lijepom sjećanju, publika je pokazala i sinoć na njenom koncertu “Zauvijek zajedno”. Elegantna Danijela koncert je započela pjesmom “Zovem te ja”, prekrasnom baladom koja je obilježila početak njene, preko 20 godina, duge solo karijere.

Pjesme sporijeg ritma poput “Nemam s kime dočekati zime”, “Danima, godinama, satima” i “Jednu za ljubav” obilježile su prvi dio koncerta u kojem se Danijela prisjetila i velikih skladatelja i glazbenika Arsena Dedića, Kemala Montena i Đorđa Novkovića. Svi oni su na svoj način utjecali na nju kao osobu i pjevačicu, a publiku je nasmijala pričajući angedote o njima. U čast svog mentora i velikog prijatelja Đorđa Novkovića, otpjevala je pjesmu “Grube riječi”, a veliki hit “Ovako ne mogu dalje” s Kemalom Montenom, otpjevala je uz podršku Zorana Mišolongina. Iako se koncerti u Lisinskom gledaju i slušaju sjedeći, te večeri to nikom nije bilo na pameti pa ni Danijeli koja je već na brže taktove pjesama “Marke nemam” i “Pleši sa mnom” pozvala publiku na noge. No, ono što nije mogla predvidjeti su brojna djeca koja su potrčala na pozornicu i na njoj ostala do samog kraja koncerta. S njima je Danijela otpjevala svoje brojne hitove “Volim barabu”, “Svileni”, “Raspašoj”, “Da je slađe zaspati” i ostale.

Poseban gost večeri bila je klapa Munita iz Zadra koja je večer upotpunila sjajnim interpretacijama pjesama “Petrunjela” i “Providenca”, a posebnu čaroliju večeri, kako je naglasila sama Danijela, dala je bezvremenska Doris Dragović. Hitovima “Malo mi za sriću triba”, “Ima nešto u tome” i “Željo moja”, Doris je dodatno raspjevala publiku željnu da im ovaj koncert bude još jedan od onih koje će pamtiti. Iako je s pjesmom “Što sam ja, što si ti” Danijela htjela završiti koncert i zahvaliti publici, oni odvažniji potrčali na pozornicu i nisu je puštali iz zagrljaja dok su ostali pjevali Danijelin hit “Neka mi ne svane”.

Uz pratnju osmorice vrhunskih glazbenika i odličan odabir pjesama koje su za tu večer bile u posebnim aranžmanima, Danijela je još jednom pokazala svu raskoš svog pjevačkog talenta čija razigranost i temperament na pozornici nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

(228)

Koncertom ‘Zauvijek zajedno’ Danijela oduševila brojnu publiku