Krešo Bengalka promocijom albuma “Split ZOO” raspametio zagrebačku publiku

Poznati hip hoper Krešo Bengalka promovirao je u zagrebačkoj Tvornici kulture svoj novi album “Split ZOO”. Glasna je publika dva sata uživala u kvalitetnom domaćem hip hopu, a Kreši su se na pozornici pridružili i brojni gosti.

„Novi album sadrži 17 pjesama, traje sat vremena i gostuju kolege iz mojeg grada koji repaju sa mnom, to su dakle iste kolege koji gostuju na konecrtu (manje-više). Produkciju albuma potpisujem ja, a na dan koncerta je izašlo i CD izdanje”, izjavio je Krešo za CMC.

Dok je Krešo u prethodnom albumu „Finale“ bio pretežno orijentiran na sebe, Splićanin u novom albumu donosi presjek svojeg viđenja društva i društvenih problema, a to čini na sebi svojstven način, ne štedeći nikoga. „Pa može se reći jer prvi album mene ističe kao pojedinca, nekoga koji se ovime bavi, dok drugi album više govori o meni i mojoj ekipi, rap sceni u gradu Splitu.„

Podsjetimo se da je ovaj reper iz splitskog kvarta Split 3 solo karijeru započeo singlom „Pobjeda“ nakon čega niže hitove, a za sebe naglašava da je jedini tvrdi rapper na našoj glazbenoj sceni.
„Reperi trebaju biti svoji, znači predstavljati sebe, svoj život i svoju priču, ono što pričaju što predstavljaju, što nose, što slušaju. Ja sam svoja priča, ja svoju priču predstavljam na način na koji mogu, kako mi najbolje ide i to je manje-više to”, kaže Krešo.

Ponosni nositelj Hip Hop Unity nagrade 2017. godine za MC-a godine te producenta godine uskoro objavljuje novi spot, a sljedeći ga nastup očekuje na popularnom Sea Star Festivalu.
„Pa pošto je to festival, bit će i nastup festivalske prirode, malo će biti kraći nego ovdje. Nisam još sažeo nikoga posebno od gostiju, ne znam koga bih zvao. Uglavnom bit će vrlo dobro do odlično”, komentira Bengalka.

Krešo je i ovaj put oduševio ljubitelje hrvatske hip hop scene, a glasna je publika uz njega na pozornici imala prilike čuti i Žuvija, Stipu Srdelu, grupu Speedheads, te Krešinog kolegu iz grupe Kiša metaka, Vuka Oreba. Krešini obožavatelji koji ga ovog puta nisu uspjeli čuti u Tvornici, imat će priliku već 24. svibnja u Umagu na Sea Star Festivalu.

Autor: Ana Profozić

(53)

Krešo Bengalka promocijom albuma “Split ZOO” raspametio zagrebačku publiku