Kuzma & Shaka Zulu u Tvornici kulture obilježili 25 godina karijere

U subotu u zagrebačkoj Tvornici Kulture kultni splitski duo Kuzma & Shaka Zulu velikim je koncertom proslavio 25 godina postojanja na domaćoj glazbenoj sceni.

Prošlo je već 25 godina iako se čini kao da je bilo jučer. Mislim da smo se tek sada zagrijali na radnu temperaturu“, izjavio je Saša Kuzmić Kuzma.

Kuzma & Shaka Zulu ovo su ljeto osvajali plaže novom pjesmom prigodnog naziva „Ljeto“. Glazbu, tekst i aranžman radio je Saša Kuzmić Kuzma, a pjesma je svojevrsna nasljednica njihovog velikog hita „Lito ide mala“.
“Ljeto“ je stil pjesme „Lito ide mala“, a dobro je što se pjesma sviđa i nama i publici. Nešto je mekšeg stila od ostalih pjesama koje su malo provokativne i napadačke. Ispala je pun pogodak, broj likeova na YouTubeu je ispod prirodnog broja hejtera tako da je to vrhunski uspjeh“, napominje Kuzma.

Kuzma & Shaka Zulu iza sebe imaju 4 studijska albuma, a 2017.godine ovi su hitmejkeri u suradnji s Croatia Recordsom dobili i svoje „The Best Of Collection izdanje. Dečki ističu da su im albumi „Prva liga“ i „Di ćemo večeras“ ipak najdraži.
„Dogodila se situacija da je na „Best of Collectionu“ izašlo nekoliko singlova koji su trebali nositi 5. album pa je to odgodilo izdavanje 5. albuma, ali ionako trenutno nije vrijeme albuma već singlova i definitivno ćemo diskografski još puno toga pokazati“, izjavio je Kuzma.

Nakon fantastičnog koncerta u Tvornici legende ponovo dolaze u Zagreb povodom nastupa na Sveučilišnoj brucošijadi, a pripremaju i novi hit koji bi svjetlo dana mogao ugledati početkom iduće godine.
„Ovih 25 godina kruna su našeg rada, ali ne osjećam nikakav teret godina jer mislim da smo sada jači nego ikada tako da neka ovo bude uvertira u fazu koja će biti još stepenicu iznad ovoga što smo do sada bili“, ponosno izjavljuje Kuzma.

Autor: Ana Profozić

Foto: Nikola Knežević

(47)

Kuzma & Shaka Zulu u Tvornici kulture obilježili 25 godina karijere