Najbolja jazz pjevačica 21. stoljeća najavila koncert u Lisinskom

Dianne Reeves – peterostruka dobitnica nagrade Grammy stiže u Zagreb.

Jedna od najistaknutijih jazz-pjevačica na svijetu, Dianne Reeves, održat će koncert u dvorani Lisinski 20. ožujka 2018.
Njezin je veliki uspjeh rezultat nevjerojatne virtuoznosti, jedinstvenog pristupa jazz i R&B glazbi te posebne improvizacijske snage.
Glasom je obogatila film Georgea Clooneyja Good Night and Good Luck, koji je dobio šest nominacija za nagradu Oscar, dok je Reeves osvojila Grammy za interpretaciju u kategoriji Najboljeg jazz pjevača.

Prvi je album Welcome to My Love objavila davne 1982., dok je njezin aktualni album Beautiful Life objavljen prije tri godine. Slušatelja vodi na glazbeno putovanje od dvanaest pjesama s obradama Waiting in Vain Boba Marleyja, Dreams Fleetwood Mac, I Want You Marvina Gayea i 32 Flavors Ani Difranco. Donosi najbolje od jazz-glazbe 21. stoljeća, u kojoj se vješto prožimaju elementi R&B, pop i latino žanrova.
Na albumu gostuju Gregory Porter, Lalah Hathaway, Robert Glasper, Esperanza Spalding i Richard Bona; najkvalitetniji glazbenici još su jedna potvrda vrhunskog remek-djela.

U dugogodišnjoj karijeri surađivala je s Berlinskom filharmonijom predvođenom Simonom Rattleom, Simfonijskim orkestrom Chicaga te Losangeleskom filharmonijom. Prva je pjevačica koja je nastupila u Koncertnoj dvorani Walta Disneyja.

Dobitnica je počasnih doktorata najuglednijih svjetskih glazbenih institucija Berklee College of Music i Juilliard School.

Sljedeće će joj godine biti uručena posebna nagrada Sjedinjenih Američkih Država – titula Jazz majstora, najviša i najuglednija koju glazbenik toga žanra može osvojiti.

(52)

Najbolja jazz pjevačica 21. stoljeća najavila koncert u Lisinskom