Novi album: ‘The Best of Collection’ Ibrice Jusića

18 bezvremenskih hitova velikog glazbenika Ibrice Jusića objedinjeno je na novom albumu iz edicije “The Best of Collection” u izdanju Croatia Recordsa. Klasici poput “U svakom slučaju te volim”, “Jubi san vašu ‘ćer”, “Celuloidni pajac”, “Emina”, “Kuća pored mora” neizostavan su dio hrvatske šansonijerske baštine u čije su temelje trajno ugrađeni te stoga ovaj album predstavlja veliku vrijednost za sve poštovatelje lijepe lirike, izvedbene virtuoznosti i emotivne interpretacije.

Ibrica Jusić glazbenik je prepoznatljivog glazbenog izričaja isprepletenog hrvatskim, francuskim i talijanskim utjecajima. Na glazbenoj je sceni od 1965. godine kada je prvi put zasvirao na dubrovačkim skalinama što se pretvorilo u predivnu tradiciju u sklopu koje već desetljećima održava svoja tradicionalna ponoćna koncertna druženja s publikom. Do kraja posvećen umjetnosti, Ibrica utjelovljuje čovjeka kojemu je glavni pokretač romantično poimanje svijeta, lišeno bilo kakvog materijalnog utjecaja. Gitara, glas i pjesme kojima pronosi poruke ljubavi dovoljni su da Ibrica zaokupi pažnju publike koje je uvijek bio dio, ističući se jedino svojim beskrajnim talentom.

Njegovu iskrenu emociju prepoznali su i veliki autori s kojima je tijekom svoje bogate karijere često surađivao pa je tako Pero Gotovac skladao i aranžirao skladbe zastupljene na ovome albumu “Mačka” i “Celuloidni pajac”, a veliki uspjeh polučila je obrada legendarne skladbe Arsena Dedića “Kuća pored mora” sa zadnjeg albuma “Harlekino” koji je nagrađen Porinom za najbolji album zabavne glazbe. Ibrica je otpjevao mnoge stihove poznatih pjesnika i pisaca, kao što su Jacques Brel, Drago Britvić, Luko Paljetak, Bertolt Brecht udahnuvši im novi život svojim lijepim melodijama.

(368)

Novi album: ‘The Best of Collection’ Ibrice Jusića