Dobrodošli u često postavljana pitanja! Ovdje ćemo nastojati otkloniti sve nejasnoće koje biste mogli imati vezano uz program, prijam signala, web stranice… I zato:  šaljite nam mailove, zovite…

Kako slušati online streaming?

Adresa je http://89.201.162.78:8000/320.mp3.m3u Za slušanje preporučujemo adresu unijeti direktno u WinAMP ili u Windows Media Player (u WinAMP-u: File -> Open URL)

Je li CMC televizija prisutna u regiji?

CMC televizija je prisutna u Sloveniji, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Srbiji, Njemačkoj i Australiji, također putem satelita, kablovskih i IPTV sustava.

Možemo li slati svoje spotove na CMC?

Svaki izvođač može poslati svoj video broj putem e-maila na adresu: demo@cmc.com.hr
Uz video obavezno navedite ime izvođača i naziv pjesme. Video mora biti prilagođen emitiranju na TV-u (nemojte slati YouTube link) i to sa sljedećim postavkama: Widescreen 16/9 format, frame rate 25fps, nekomprimirani AVI. Ako pjesma i video odgovaraju našoj programskoj koncepciji, svidi se našim glazbenim urednicima, obavijestit ćemo Vas o terminu emitiranja na CMC-u.

Kako zatražiti glazbenu želju na CMC televiziji?

Glazbenu želju možete zatražiti isključivo slanjem SMS poruke na broj 666046 za vrijeme trajanja emisije SMS Jukebox. CMC televizija ne preuzima odgovornost za sadržaj SMS poruka te poruke neprimjerenog sadržaja neće biti objavljene. CMC televizija nije dužna ispuniti svaku glazbenu želju.

Kako je došlo do pokretanja CMC-a?

Do pokretanja CMC-a došlo je zbog činjenice da su gledatelji u Hrvatskoj izloženi velikom utjecaju glazbenih satelitskih programa iz svih zemalja Europe, dok hrvatske glazbene sadržaje gotovo da ni ne mogu naći. Hrvatska glazba je nedovoljno zastupljena u satelitskom, kabelskom i bilo kojem drugom tv obliku, tako da se pokretanje CMC-a kao kanala koji će omogućiti gledateljima uživanje u hrvatskoj glazbi i informiranost o događanjima na hrvatskoj glazbenoj sceni; nametnulo kao sasvim logično i nadasve poželjno rješenje.

Iz kojih zemalja se mogu slati SMS poruka i na koje brojeve?

SMS poruke možete slati iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine na broj 666046 za vrijeme trajanja emisije SMS Jukebox.

Koji je format spotova za emitiranje?

Spotove koje pošaljete na adresu redakcije moraju biti  MXF

HD: MXF OP1a   (1080p25) 35Mbit/s
SD: MXF OP1a DV PAL (720×576 16:9)

Kojim putem možemo pratiti CMC?

Croatian Music Channel je od 27.03.2011. godine nacionalna televizija u Hrvatskoj, što znači da se može pratiti putem obične antene. Također nas možete pratiti i putem satelita, kablovskih i IPTV sustava. Na naslovnici je dostupan i link za online stream.

Koju vrstu glazbe emitirate na CMC-u?

Na CMC-u su jednako zastupljene sve diskografske kuće, a program je kreiran tako da bude zadovoljen ne samo temeljni interes publike za hrvatsku glazbu, nego da budu zadovoljeni i njihovi različiti interesi. Shodno tome, u programu CMC-a možete uživati uz rock, pop, klasičnu i folklornu glazbu, šlagere, dječju, klapsku, tamburašku glazbu, dance, techno, r’n’b kao i uz odlične glazbene emisije.

Ako smo demo band, možemo li poslati svoj video broj?

Naravno, jedan od glavnih ciljeva CMC televizije jest  poticaj glazbenika, autora i umjetnika.