Dobrodošli u često postavljana pitanja! Ovdje ćemo nastojati otkloniti sve nejasnoće koje biste mogli imati vezano uz program, prijam signala, web stranice… I zato:  šaljite nam mailove, zovite…

Kako slušati online streaming?

Adresa je http://89.201.162.78:8000/320.mp3.m3u Za slušanje preporučujemo adresu unijeti direktno u WinAMP ili u Windows Media Player (u WinAMP-u: File -> Open URL)

Je li CMC televizija prisutna u regiji?

CMC televizija je prisutna u Sloveniji, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Srbiji, Njemačkoj i Australiji, također putem satelita, kablovskih i IPTV sustava.

Možemo li slati svoje spotove na CMC?

Svaki izvođač može poslati svoj video broj putem e-maila na adresu: demo@cmc.com.hr
Uz video obavezno navedite ime izvođača i naziv pjesme. Video mora biti prilagođen emitiranju na TV-u (nemojte slati YouTube link) i to sa sljedećim postavkama: Widescreen 16/9 format, frame rate 25fps, nekomprimirani AVI. Ako pjesma i video odgovaraju našoj programskoj koncepciji, svidi se našim glazbenim urednicima, obavijestit ćemo Vas o terminu emitiranja na CMC-u.

Kako je došlo do pokretanja CMC-a?

Do pokretanja CMC-a došlo je zbog činjenice da su gledatelji u Hrvatskoj izloženi velikom utjecaju glazbenih satelitskih programa iz svih zemalja Europe, dok hrvatske glazbene sadržaje gotovo da ni ne mogu naći. Hrvatska glazba je nedovoljno zastupljena u satelitskom, kabelskom i bilo kojem drugom tv obliku, tako da se pokretanje CMC-a kao kanala koji će omogućiti gledateljima uživanje u hrvatskoj glazbi i informiranost o događanjima na hrvatskoj glazbenoj sceni; nametnulo kao sasvim logično i nadasve poželjno rješenje.

Koji je format spotova za emitiranje?

Spotove koje pošaljete na adresu redakcije moraju biti  MXF

HD: MXF OP1a   (1080p25) 35Mbit/s
SD: MXF OP1a DV PAL (720×576 16:9)

Kojim putem možemo pratiti CMC?

Croatian Music Channel je od 27.03.2011. godine nacionalna televizija u Hrvatskoj, što znači da se može pratiti putem obične antene. Također nas možete pratiti i putem satelita, kablovskih i IPTV sustava. Na naslovnici je dostupan i link za online stream.

Koju vrstu glazbe emitirate na CMC-u?

Na CMC-u su jednako zastupljene sve diskografske kuće, a program je kreiran tako da bude zadovoljen ne samo temeljni interes publike za hrvatsku glazbu, nego da budu zadovoljeni i njihovi različiti interesi. Shodno tome, u programu CMC-a možete uživati uz rock, pop, klasičnu i folklornu glazbu, šlagere, dječju, klapsku, tamburašku glazbu, dance, techno, r’n’b kao i uz odlične glazbene emisije.

Ako smo demo band, možemo li poslati svoj video broj?

Naravno, jedan od glavnih ciljeva CMC televizije jest  poticaj glazbenika, autora i umjetnika.