Predin uoči koncerta u ZKM-u: “Dođite da ukrademo sudbini nešto”

Ako još niste odlučili gdje ćete provesti Valentinovo onda vam preporučujemo koncert Zorana Predina i Lačnog Franza u ZKM-u koji je zakazan u dva termina. U utorak i srijedu, 13. i 14. veljače ovaj legendarni glazbenik priprema dva sata akustičnog užitka na jedan inovativan način.

Nakon 18 godina obilježavanja Valentinova u Sloveniji, legendarni kantautor Zoran Predin prvi će put Dan zaljubljenih proslaviti u Zagrebu. U utorak i srijedu, 13. i 14. veljače u Zagrebačkom kazalištu mladih publika će uživati u akustičnim izvedbama poznatog slovenskog kantautora, kojem će se  na kazališnim daskama pridružiti Lačni Franz.

“Ovaj praznik ipak zasluzuje jedan dobar, pošteni koncert. A kako znam da u Zagrebu postoji I AntiValentinovo, odličili smo da moje Valentinovo bude i jedno i drugo. Znači nešto treće. Ove se godine to poklopilo s izlaskom albuma “Akustična pusa”, pa sam nagovorio Lačni Franz da mi se pridru”, izjavio je Predin za CMC televiziju.

Sâm koncert naziva “Akustična pusa” predstavit će nove pjesme s istoimenog albuma, objavljenog krajem studenog 2017. godine u nakladi Croatia Recordsa, ali i obuhvatiti poznate Predinove hitove iz različitih razdoblja gotovo 40-to godišnje karijere u ponešto drugačijem izdanju.

“To su neke pjesme koje zvuče s akustičnom gitarom, ne mogu reći bolje, već drugačije. Imaju neku novu boju, neko novo lice se pokazuje. Ovaj program je idealan baš zbog sjedeće publike, zbog intimnijeg prostora. Novi sadržaji o kojima se pjeva traže takvu atmosferu”, poručuje slovenski kantautor te naglašava kako se radi o glazbenoj predstavi.

Bit će to prava poslastica za zagrebačku publiku koja je, ističe slovenski kantautor, vrlo stroga, ali i vrlo zahvalna.

“Ako im se nešto ne sviđa to ti i pokažu, ali I obrnuto. Ako im se nešto sviđa, to pokažu, što je vrlo važno. Najgore je kada nemaš povratnu informaciju, kada uopće ne znaš jesi li došao do njih. Zapravo prvih 15 minuta je ono vrijeme kada ti stojiš ili padaš”, zaključuje Predin.

Podsjetimo kako je uz album “Akustična pusa” namjenjen hrvatskom tržištu, Croatia Records u isto vrijeme objavila I akustični album na slovenskom jeziku pod nazivom “Nova nebesa”. Predin poručuje, dođite u ZKM da ukrademo sudbini nešto za sebe, a mi s  radošću najavljujemo kako je u pripremi i vinilno izdanje “Akustične puse”.

(17)

Predin uoči koncerta u ZKM-u: “Dođite da ukrademo sudbini nešto”