Prljavo Kazalište spektakularnim koncertom proslavilo 40 godina benda i Dan grada Zagreba

Legendarni bend Prljavo kazalište proslavio je 40 godina djelovanja spektakularnim koncertom na prepunom stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu.

„Zagreb te zove“, bila je prva pjesma kojom je bend započeo sinoć svoju slavljeničku večer rock & rolla pred 25 tisuća ljudi. Pripreme su trajale mjesecima, koncert je bio rasprodan, a uoči nastupa Jasenko Houra otkrio je kakav je pogled s velike pozornice stadiona NK Zagreb
‘Ja sam imao jučer tonsku probu, a ovo večeras će biti jedan drugi pogled’ rekao je Jasenko Houra.

Veliki koncert na domaćem terenu, bio je ujedno i finale turneje Prljavaca i obilježavanje Dana grada Zagreba. Uz bogati scenski nastup, Prljavci su krenuli s male pozornice izvodeći hitove s početka karijere. „Zaustavite zemlju“, „Pisma ljubavna“, „Sve je lako kad si mlad“, „Crno bijeli svijet“, „Sretno dijete“ samo su neki od hitova čije su stihove u glas brojni posjetitelji pjevali.
‘Veliko finale je tog dijela kojeg smo radili nakon Amerike i Australije, ali mi idemo dalje. Mi smo već u srijedu i četvrtak u Londonu. Ne vjerujem da ćemo stati do Nove godine, mislim da će taj ciklus kazališta ovih 40 biti završen tek za Novu godinu’, otkrio je Jasenko Houra.

Osim izvođača, tehničko scenski nastup dodatno je uveličao veliki vatromet, specijalni light efekti te dvije pozornice spojene mostom. Tijekom cijele turneje snimam je dokumentarni film o grupi Prljavo kazalište.
‘Ne znam, ja bih stvarno s interesom to volio vidjeti jer naprosto svi smo kad se radio dokumentarni film zaboravili u jednom trenutku da ide kamera između nas i da nas gađa u tim trenucima za koje se nitko ne nada. Kad spavaš na aerodromu, kad sviraš gitaru, tako da će i za mene to biti ono – interesantno pogledati’, kaže Jajo

Koncert je završio pjesmom ‘Marina’ nakon čega su neki sretnici iz publike dobili priliku pridružiti se izvođačima na pozornici.

(130)

Prljavo Kazalište spektakularnim koncertom proslavilo 40 godina benda i Dan grada Zagreba