Projekt Bolaji Badejo predstavlja ‘Lost in Summer’

Pod imenom Bolaji Badejo naš priznati producent, Denyken, okupio je oko sebe kvalitetne glazbenike kako bi napokon stvarao vlastitu glazbu. “Nakon 25 godina i preko tri stotine raznih glazbenih projekata iza sebe vraćam se na neki način na početak uz Bolaji Badejo. Za kvalitetan producentski rad i suradnju s drugim autorima u karijeri najviše mi je pomoglo upravo to što sam i sam posjedovao taj, da tako kažem, refleks autora.”

Bolaji Badejo koncipiran je kao projekt u sklopu kojeg ne stvara uvijek ista postava glazbenika, već okuplja poznate i manje poznate aktere hrvatske glazbene scene i na taj način otvara prostor za nove zvukove i kreativne ideje.

Nakon prvog singla “Sve do mora” Bolaji Badejo zaplovio je instrumentalnim vodama. Hipnotizirajuću “Lost in Summer” autorski potpisuje Denis Kozlica, a pjesmu prati i Denykenov atmosferičan spot sniman na predivnim lokacijama Prigorja, gornjeg Pokuplja te Gorskog kotara.

O ovoj suradnji s Denisom Kozlicom Denyken kaže: “Emotivna intepretacija, vrhunska melodioznost i originalnost autorskog izričaja privukle su me kao producenta Denisovoj glazbi i bilo bi stvarno šteta da ta ljepota s obzirom na njegovu samozatajnost i skromnost ostane samo povlastica rijetkih. Odlučio sam taj njegov forte predstaviti svijetu u obliku snovitog i atmosferičnog glazbenog spota koji funkcionira kao neka vrsta vizualno-glazbenog intermezza i nadam se da će publika prepoznati naš nemali trud uložen u ovu, po meni, prekrasnu kompoziciju uz koju se možete ponovo izgubiti u ljetu.”

(139)

Projekt Bolaji Badejo predstavlja ‘Lost in Summer’