Reizdanje albuma legendarne grupe Time visoko na top ljestvici prodaje

U svom prvom tjednu prodaje, reizdanje albuma Time istoimene rock skupine našao se na četvrtom mjestu top liste domaće prodaje.

Riječ je o albumu prvi put objavljenom 1972., a sada se nakon 47 godina na policama našao u eksluzivnom LP izdanju, s remasteriranim pjesmama s originalnih magnetofonskih vrpci.

„Vedran Božić, Ratko Divjak, Tihomir Pop Asanović, Brane Lambert Živković, Mario Mavrin i Dado Topić snimaju hrabru ploču svog vremena. Pojava te ploče dragocjen je trenutak vječnosti veći od svih neprilika. U snimljenom zvuku ne čuje se samo majstorstvo glazbenika već i bogatstvo njihovih duša. To je naš vrijednosni odgovor na globalna glazbena zbivanja početkom sedamdesetih“, napisao je u bilješkama uz izdanje Petar Popović, novinar, rock kritičar i publicist.

Bezvremenost ove supergrupe dokazuje i njen uspjeh na top ljestvici prodaje, a za novo izdanje albuma zaslužna je Croatia Records.

Prva tri mjesta ostaju nepromijenjena: na prvom se mjestu top liste zadržao se, Sretan put Mije Dimšić, na drugom Večer s Cohenom Maje Posavec i Ivana Kapeca, a treću poziciju drži Domenicin Ćiribu ćiriba.

Thanks for the dance Leonarda Cohena neumoljivo je na prvom mjestu top ljestvice prodaje stranih izdanja. Album na naše tržište donosi diskografska kuća Menart. Na drugom je mjestu The Christmas present Robbieja Williamsa, a treći na listi je Ghosteen Nicka Cavea & The Bad Seeds.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na poveznicama:

Top lista prodaje_domaća_52.tjedan
Top lista prodaje_strana_52.tjedan

Fotografija : Marko Čolić

(24)

Reizdanje albuma legendarne grupe Time visoko na top ljestvici prodaje