Tamburaški sastav Tkanica emotivnom pjesmom Dunja najavljuje prvi album

U vremenima kada sve manje čujemo tamburaških sastava koji njeguju izvornu tamburašku glazbu, Tkanica iz Nove Gradiške ističe se među mnogima kao sastav koji ima puno toga za reći, ali i koji bi mogao zavladati Slavonijom i ostalim regijama.

Dunja, pjesma koju potpisuje vokal Tkanice, Tomislav Šokić (glazba, tekst i aranžman), evocira stare uspomene, vraća nas u ljepša vremena, ali nas i potiče na svjetliju budućnost. Slavonija je općenito kao regija dosta zapostavljena i dovedena na koljena, a Tkanica je jedan od svijetlih primjera kako se bez obzira na tu poraznu činjenicu može uživati, u životu, glazbi, ali i ljubavi.
“Još tambura stara visi na duvaru, još miriši dunja na starom ormaru”, poručuje Tomislav u prekrasnoj baladi za koju je snimljen i emotivan video spot. Kameru i montažu potpisuje Andrej Smolić iz live studija, a koji je zajedno sa Zvončicom Smolić režirao video spot. U snimanju spota sudjelovali su najmlađi članovi kulturno-umjetničkog društva “Fra Marijan Lanosović” iz Orubice.

Ovo je prva pjesma koju tamburaški sastav Tkanica iz Nove Gradiške objavljuje za Croatia Records, a ovo je samo početak putovanja do prvog studijskog albuma koji je ovaj sastav itekako zaslužio. Njihova kvaliteta već godinama je prepoznata što potvrđuju brojni angažmani, pogotovo na vjenčanjima. Ona druga strana sastava, autorska priča, nešto je što se tek treba prepoznati, a Dunja je idealna za izlazak iz ormara i otvaranje srca publici.

(29)

Tamburaški sastav Tkanica emotivnom pjesmom Dunja najavljuje prvi album