Tambure su zvonile Velikom Dvoranom Vatroslava Lisinskog

Subotnja glazbena večer pod nazivom Slavonija u srcu, u Velikoj Dvorani Vatroslava Lisinskog, u 20h, otvorena je nastupom Najboljih hrvatskih tamburaša pjesmom „Moj dom je tamo gdje Slavonija spava“.

Kroz gotovo jednostani set, NHT su nas proveli kroz neke od svojih najvećih hitova poput „ Što te sokol nije volio“, „Odlazim“, „Sve bih dao da me ona voli“ i naravno, „Andriju Čordaša“. Svoj nastup su završili, uz posvetu svim Hrvatima i Slavoncima, koji su svoju sreću otišli pronaći van rodne grude, pjesmom „U san mi dođu tambure“.

Emotivan nastup Najboljih hrvatskih tamburaša, oko 21 h preuzeli su Slavonia Band i započeli ga prizanjem frontmena Branka Ilakovca, kako osjeća veliko veselje, ali i tremu, uoči njihovog prvog nastupa u Velikoj Dvorani Vatrosalava Lisinskog. Set su započeli pjesmom „Tvoje oči“ i nastavili s hitovima „Malena“, „Zlatno polje“ i „Ej, lutkice“, a izvedbom Terezine pjesme „Moja poslijednja i prva ljubavi“, izazvali oduševljenje publike. Pred kraj seta, s početnim zvucima „Sve poštivam, svoje uživam“, publika se ustala i zaplesala te nastavila kroz „Inati se Slavonijo“, čime su i ispratili bend s pozornice.

Kao šećer na kraju, nešto prije 22 h, na pozornicu su došli „veterani tamburice“ Slavonske Lole i svoj nastup otvorili pjesmom „Tu je moja Slavonija“. Kroz gotovo sat vremena sviranja, suvereno su vladali pozornicom i izvodili svoje najveće hitove u nizu – „Sve je ona meni“, „Ledina“,Prijatelju nije lako“, „Duša Bećarska“, a i ubacili neplanirane pjesme, povedeni dobrom atmosferom i zasvirali „Ej Kato, moje zlato“ i „Vesela je šokadija“, čime su ponovo rasplesali publiku.

U tom tonu je i završila je tematska večer Slavonija u srcu, kroz koju nas je vodio Davor Dreatar Drele.

(21)

Tambure su zvonile Velikom Dvoranom Vatroslava Lisinskog