Veliko priznanje za Branka Medaka: debitantski album i nagrada publike na Splitskom festivalu!

“Za mene je ovo bila uspješna godina. Imao sam čast nastupiti na Splitskom festivalu. Također, u sklopu toga, predstavljen je moj prvi album ‘Dalmacija uvik fali’. Ovim putem zahvaljujem se svima koji su utkali dio sebe u ovu lipu priču. Posebno se zahvaljujem izdavačkoj kući Croatia Records koja je prepoznala i podržala moj rad.”, izjavio je Branko Medak dobitnik treće nagrade publike “Brončani galeb” na ovogodišnjem Splitskom festivalu i vlasnik debitantskog albuma “Dalmacija uvik fali” koji je objavljen 29. lipnja u nakladi Croatia Recordsa.

Branko Medak izvrsni je tenor iz Metkovića kojeg su nakon zapaženog nastupa na prošlogodišnjem Splitskom festivalu s pjesmom “Dalmacija uvijek fali” mnogi usporedili sa slavnim Vinkom Cocem. Uoči njegovog ovogodišnjeg nastupa na Splitskom festivalu, Croatia Records objavila je debitantski album s 12 pjesama među kojima su najpoznatije “Dalmacija uvik fali”, “Repatice”, “Karma južnjačka” duet s Davorom Radolfijem, te “Feral” i “Imat tebe cilu” kojima je osvojio srca mnogobrojne publike i u kojima se osjeti onaj istinski zvuk Dalmacije. Mnoge od tih pjesama su i nagrađivane na festivalima kao sto su Melodije hrvatskog juga, Marko Polo fest itd.

Uz već spomenuti nastup na Splitskom festivalu s pjesmom “Kad zapiva Dalmacija” za koju je dobio treću nagradu publike, Medak je uoči nastupa predstavio album novinarima na press konferenciji u restoranu Bajamonti. “Ovo je doslovno ostvarenje mojih snova. Zahvalio bih svima koji su mi pomogli da dođe do ovog trenutka. Posebno zahvaljujem Denisu Batinoviću-Pekmi, Želimiru Škarponi, Daliboru Musapu, Nedu Zubanu, Ivici Brnasu-Fudi i Lući Lu koja je napisala pjesmu ‘Karma južnjačka’”, a koju sam otpjevao u duetu s mojim prijateljem Davorom Radolfijem. Hvala svim sponzorima koji su učinili ovo sve mogućim”, izjavio je Branko za portal “Metković news”.

(52)

Veliko priznanje za Branka Medaka: debitantski album i nagrada publike na Splitskom festivalu!