Željko Bebek u rasprodanoj Ciboni započeo regionalnu turneju “Ono nešto naše”

Dugonajavljivani zagrebački koncert, kojim je Željko Bebek započeo svoju regionalnu turneju naziva “Ono nešto naše”, okupio je sve generacije obožavatelja u prepunoj Ciboni.

One koji su još 70-ih godina prošlog stoljeća zavoljeli tada jedinstvenu pojavu na glazbenoj sceni do onih rođenih u vrijeme kada je Željko Bebek već plivao u solo vodama. Sudeći prema viđenom i doživljenom osječku i splitsku publiku očekuju trosatni koncerti za pamćenje.

“Ovo večeras je zaista bio koncert koji je nekoliko puta bio na vrhuncu i presretan sam zbog toga. Posebno zato što u Zagrebu, od nastupa na maksimirskom stadionu 2005. godine pa do sada nisam nikad imao ozbiljan koncert na velikoj pozornici. Zagreb me u Ciboni počastio nazočnošću, pjesmom, osmijesima. Ako ovako bude na cijeloj turneji bit ćemo najsretniji na svijetu”, izjavio je legendarni pjevač nakon koncerta.

Pomno osmišljen koncept s desetak vrhunskih glazbenika na pozornici, intimniji dio koncerta nazvan “Očevi i sinovi” u kojem Željko Bebek i Branimir Mihaljević nastupaju praćeni sinovima Zvonimirom Bebekom na gitari te Markom i Matejom Mihaljevićem na drugoj gitari i violini, Bebekova interakcija s publikom putem video ekrana, samo su neki od detalja sinoćnjeg spektakla.

Glazbeni gosti Gospodari noći i Franka Batelić dodatno su začinili večer. Tako je Franki pripala čast da sa Bebekom otpjeva njegov veliki hit “Jabuke i vino”, kojeg je  1983. s njim otpjevala Zana Nimani. Sinoćnji duet  “Jubuke i vino” prva je njegova izvedba ove pjesme u javnosti. Zagrebačkoj publici poručio je kako je ovo jedan od posebnijih dana u njegovoj glazbenoj karijeri.

“Ima jedna istina. Ja se zapravo cijeli život bavim glazbom, ali sam uvijek nastupao na koncertima organiziranim u klubovima. Dakle, ja sam više klupski glazbenik nego glazbenik otvorene scene. Zbog toga, ovaj koncert u Ciboni je za mene zaista veliki.  Moram priznati da je ovo jedan od mojih najsretnijih dana u životu”, zadovoljan je Bebek.

Nakon koncerta koji je na najbolji mogući način otvorio regionalnu turneju Željko Bebek već idući petak 16. ožujka stiže u Osijek, 24. ožujka u Split, a 21. travnja u beogradski Sava centar, nakon kojeg će uslijediti i novi koncerti.

Foto: Goran Berović

(640)

Željko Bebek u rasprodanoj Ciboni započeo regionalnu turneju “Ono nešto naše”