Zemlja opet gruva, ovaj puta u Tvornici kulture 29.9.

Zemlja opet gruva, a ovaj puta u Tvornici kulture. Zemlja gruva je beogradski bend, prepoznatljiv po specifičnom imidžu i samostalnom djelovanju na sceni koji u okviru vlastitog studija i etikete “Gruvlend” stvara autorsku muziku.

Specifičnost glazbe Zemlje gruva!, pored jake puhačke sekcije, najviše određuje front Zemlje gruva: Zoe Kidah, Konstrakta i MC Milovan, trivokalna solista različitog izraza.

Glazbeni žanr je fuzija pravaca među kojima dominira crni ritam (afro, neo/soul, reggae, jazz, swing, glazba 60′) u autentičnom glazbenom konceptu.

Prvi album Zemlje gruva – “WTF is Gruvlend!” je za samo godinu doživio zapažen uspjeh, jako pozitivne kritike i omogućio im je prisustvo na svim relevantnim festivalima u regiji od Vardara do Triglava. Nastupali su kao predgrupa velikih svjetskih zvijezda poputAmy Winehouse, Cee Lo Green, Nouvelle Vague.

Prepoznatljivost u regiji učvrstili su i projektom “Dino u Zemlji gruva”, koji je zamišljen kao omaž velikom autoru sa ovih prostora Dini Dvorniku.

U lipnju 2016. bend je objavio drugi album “Šta stvarno želiš!”. Uz album su za sada objavljeni I spotovi za pkesme “Django”. i “Vucibatina”.

Album je dostupan na svim značajnim portalima za digitalnu distribuciju i preslušavanje glazbe ( iTunes, Deezer, Youtube, Spotify…).

“Plesanje do znoja!” parola je koja predstavlja pionire nove srpske pop scene, ljude nevjerojatno zarazne pozitivne energije koji vam svojim likom i djelom žele dobrodošlicu u Zemlju Gruva.

(83)

Zemlja opet gruva, ovaj puta u Tvornici kulture 29.9.