“Zimzeleno a novo” za kraj uspješne sezone u Lisinskom!

Iza projekta “Zimzeleno a novo” stoje Croatia Recordsa i emisija Music Pub Zlatka Turkalja Turkija, a riječ je o modernim obradama poznatih hrvatskih evergreena.

Kroz projekt je prošao veliki broj hrvatskih glazbenika, a Flyer, Bang Bang, Mia Dimšić, Queen of Sabe, Antonela Doko i Mateo Pilat su nastupili na koncertu “Zimzeleno a novo” u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog povodom Dana dvorane. Cilj akcije je očuvati hrvatsku glazbenu kulturu predstavljanjem važnih autora i pjesama mlađim generacijama. Objavljivanjem originalnih snimki te njihovih obrada u akustičnim verzijama i u interpretaciji mlađih glazbenika željelo se podsjetiti na antologijske glazbene materijale, koji su u vrijeme nastanka bili korak ispred vremena i obilježili glazbenu produkciju 60-ih, 70-ih i 80-ih godina te ih vratiti u radijske i televizijske programe. Na pločama “Zimzeleno a novo” mogu se čuti nove izvedbe evergreena Josipe Lisac, Olivera Dragojevića, Tereze Kesovije, Miše Kovača, Radojke Šverko, Gabi Novak, Novih fosila, Parnog valjka, Haustora, Denis & Denis koje izvode najzvučnija mlada imena hrvatske pop i rock glazbene scene.

Lijepa i intimna atmosfera u maloj dvorani Lisinskog uz vrhunske izvođače bio je savršeni novogodišnji poklon za one istančanog glazbenog ukusa. Uz obrade poznatih evergreena svaki od izvođača se predstavio i s nekoliko autorskih melodija, onih objavljenih ili neobjavljenih.

Foto: Nikola Knežević

(4)

“Zimzeleno a novo” za kraj uspješne sezone u Lisinskom!