Zoran Predin i Lačni Franz poklonili zagrebačkoj publici akustičnu pusu

U Zagrebačkom kazalištu mladih, nakon 18 godina obilježavanja Dana zaljubljenih u Sloveniji, legendarni glazbenik Zoran Predin zajedno s bendom Lačni Franz poklonio je zagrebačkoj publici akustični koncert naziva „Akustična pusa“, na kojem su predstavljene nove pjesme s istoimenog albuma, kao i već poznati hitovi u ponešto drugačijem izdanju.

„Počeli smo na takav način jer su se poklopili datumi Valentinova i izlaska vinila „Akustična pusa“ pa smo odlučili to spojiti. Tako da se naslov koncerta poklopio s Valentinovom , a pusa je očigledno sredstvo za komunikaciju koje je baš za vrijeme Valentinova najčešće upotrebljavano”, izjavio je Predin nakon koncerta.
Nenadmašiva Predinova interakcija s publikom pokretač je emocije koju proživljavaju i publika i izvođač, što se i osjetilo u prepunoj dvorani ZKM-a.
„Ja se njome hranim, to je feedback kako bi rekli Englezi, to je nagrada, to je nešto što se tada dogodi ili se ne dogodi. Aplauz i zajedničko pjevanje i bisevi i pozornost , reakcija na pravim mjestima, to je znak da je publika dobila svoje, a mi smo se maksimalno potrudili- uz malo treme, ali pozitivne”, rekao je Predin za CMC Televiziju.

Red pjesama i red kratkih monologa ispunili su ZKM emocijama, ali i smijehom te pokazali da je ponovno okupljeni, pomlađeni Lačni Franz ispunio sva očekivanja.
„Sjajan koncert kako ga samo može Zoran Predin i Lačni Franz prirediti publici, pogotovo sada u ovo vrijeme kad se slavi Valentinovo. Koncert pun emocija, humora. Zoran zna voditi i sebe i bend i publiku kroz više od dva sata i s encoreom i bisom , dakle sjajno. Mislim uostalom pogotovo kad je u ovakvoj atmosferi, akustičnoj , kad šalje akustičnu pusu, kako su nazvali ovaj album i ovaj koncert”, istaknuo je bivši glazbeni urednik Croatia Recordsa Siniša Škarica.

Poznati kantautor slušatelje je koncertom proveo kroz različite glazbene žanrove navodeći da je novi Lačni Franz vođen unutrašnjim porivima koji se ne daju unaprijed isplanirati.
„Dogodi se neka pjesma, dogodi se neki događaj, sretnemo neku osobu koja nam promijeni ukus, planove i tako dalje i u jednom trenutku nađemo u sebi želju da napravimo novu pjesmu na potpuno drugačiji način. Tu se ne damo uhvatiti u nekakav žanr pa se onda igramo žanrovima”, zaključio je Predin.

Svi obožavatelji koji su sinoć propustili Akustičnu pusu i pjesme poput „Ne mi dihat za ovratnik“, „Naj ti poljub nariše ustnice, „Kad se smijem u snu“, imat će priliku već večeras u ZKM-u, ali i u Čakovcu 27. ožujka.

(119)

Zoran Predin i Lačni Franz poklonili zagrebačkoj publici akustičnu pusu