1Played sustav u moderniziranom ruhu

Servis za praćenje emitiranja glazbenih snimaka, 1played, ima novo, atraktivnije i pristupačnije korisničko sučelje! Brojni korisnici sustava odsad će do svih relevantnih podataka dolaziti još lakše putem moderniziranog sučelja prilagođenog potrebama korisnika. Osim novog dizajna, u želji za daljnjim poboljšanjem usluge, dodatno je skraćeno vrijeme generiranja izvještaja što će, vjerujemo, razveseliti sve diskografe, autore i izvođače koji se koriste ovim sustavom!

Podsjetimo, 1played predstavljservis za sve dionike glazbene industrije, radijske i televizijske postaje, a kroz svoje moderno web korisničko sučelje svim korisnicima pruža uvid u veliku količinu podataka. Posredstvom ovog sustava mogu se pratiti točan datum i vrijeme emitiranja snimke, postaju (radio ili TV) na kojoj se snimka emitirala, razni statistički izvještaji po periodu koji sam korisnik zadaje kroz aplikaciju i brojne druge mogućnosti, a svi se podaci mogu pregledati putem sučelja ili preuzeti.

Servis na području Republike Hrvatske trenutno prati preko 140 radijskih postaja, a dodatno se prate i radijske postaje diljem regije, dok je kapacitet dodavanja novih postaja neograničen.

Hrvatska diskografska udruga zahvaljujući upravo ovom sustavu prati sve pjesme emitirane na radijskim postajama i objavljuje HR top 40, jedinu službenu, točnu i sveobuhvatnu listu radijskog emitiranja domaće glazbe, a koja se ujedno prikazuje u emisiji Top.Hr na RTL Televiziji. Uz navedeno, iz sustava se generiraju i strane top liste (Airplay Radio Chart) te Zabavni hit mjeseca. Na temelju podataka iz sustava dodjeljuju se i godišnje nagrade Hrvatske diskografske udruge.

Svi zainteresirani autori i izvođači emitiranje svojih djela i izvedbi mogu pratiti besplatno putem 1playeda kroz suradnju s diskografima te uz prethodno javljanje uredu HDU-a. Svi izvođači koji imaju potpisan ugovor s diskografom mogu pristupiti sustavu i u realnom vremenu pratiti emitiranje svojih izvedbi.

(26)

1Played sustav u moderniziranom ruhu