Dobrodošli u često postavljana pitanja! Ovdje ćemo nastojati otkloniti sve nejasnoće koje biste mogli imati vezano uz program, prijam signala, web stranice… I zato:  šaljite nam mailove, zovite…

Kako slušati online streaming?

Slušanje putem web preglednika moguće je na adresi  radio.cmc.com.hr

Također postoje aplikacije za android i iOS

 

android

iOS

Je li CMC televizija prisutna u regiji?

CMC televizija je prisutna u Sloveniji, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Srbiji, Njemačkoj i Australiji, također putem satelita, kablovskih i IPTV sustava.

Možemo li slati svoje spotove na CMC?

Svaki izvođač može poslati svoj video broj putem e-maila na adresu: demo@cmc.com.hr
Uz video obavezno navedite ime izvođača i naziv pjesme. Video mora biti prilagođen emitiranju na TV-u (nemojte slati YouTube link) i to sa sljedećim postavkama: Widescreen 16/9 format, frame rate 25fps, nekomprimirani AVI. Ako pjesma i video odgovaraju našoj programskoj koncepciji, svidi se našim glazbenim urednicima, obavijestit ćemo Vas o terminu emitiranja na CMC-u.

SMS JUKEBOX

SMS JUKEBOX je glazbena emisija u kojoj putem SMS broja 611660 možete međusobno komunicirati. Čestitajte rođendan ili se jednostavno javite nekome s par riječi uz hitove koje volite.

 

SMS JUKEBOX nije emisija u kojoj se ispunjavaju glazbene želje već je komunikacijski kanal između gledatelja putem SMS-a gdje se mogu komunicirati i želje, ali CMCTV nije obvezna ispuniti svaku želju.

Sve neprimjerene poruke CMC televizija neće emitirati.

Kako je došlo do pokretanja CMC-a?

Do pokretanja CMC-a došlo je zbog činjenice da su gledatelji u Hrvatskoj izloženi velikom utjecaju glazbenih satelitskih programa iz svih zemalja Europe, dok hrvatske glazbene sadržaje gotovo da ni ne mogu naći. Hrvatska glazba je nedovoljno zastupljena u satelitskom, kabelskom i bilo kojem drugom tv obliku, tako da se pokretanje CMC-a kao kanala koji će omogućiti gledateljima uživanje u hrvatskoj glazbi i informiranost o događanjima na hrvatskoj glazbenoj sceni; nametnulo kao sasvim logično i nadasve poželjno rješenje.

Koji je format spotova za emitiranje?

Spotove koje pošaljete na adresu redakcije moraju biti  MXF

HD: MXF OP1a   (1080p25) 35Mbit/s
SD: MXF OP1a DV PAL (720×576 16:9)

Spot ne može sadržavati sljedeće:
1. Oglašavanje: svaki oblik oglasa emitiran u zamjenu za plaćanje ili za sličnu naknadu ili emitiranje u svrhu samopromidžbe od strane javnog ili privatnog poduzeća ili fizičke osobe u vezi s trgovinom, poslovanjem, obrtništvom ili strukom kako bi se promicala nabava roba ili usluga, uključujući nepokretnu imovinu, prava i obveze, u zamjenu za plaćanje.
2. Prikrivena audiovizualna komercijalna komunikacija: predstavljanje robe, usluga, naziva, zaštitnog znaka ili djelatnosti proizvođača roba ili pružatelja usluga u programima u obliku riječi ili slika kada je namjera pružatelja medijskih usluga da takvo predstavljanje služi za oglašavanje i može zavarati javnost u vezi s njegovom prirodom. Takvo se predstavljanje smatra namjernim posebno ako je izvršeno u zamjenu za plaćanje ili sličnu naknadu.
3. Zavaravajuće oglašavanje: bilo koje oglašavanje koje na bilo koji način, uključujući njegovo predstavljanje, dovodi u zabludu ili je vjerojatno da će dovesti u zabludu osobe kojima je upućeno ili do kojih dopire pa je vjerojatno da će zbog toga utjecati na njihovo ekonomsko ponašanje, odnosno da zbog toga povređuje ili je vjerojatno da će povrijediti konkurente.
4. Usporedno oglašavanje: bilo koje oglašavanje koje izravno ili neizravno upućuje na konkurenta, odnosno koje izravno ili neizravno upućuje na robu ili usluge konkurenta.
5. Sponzorstvo: svaki doprinos javnih ili privatnih poduzeća ili fizičkih osoba, koje nisu uključene u pružanje audiovizualnih medijskih usluga ili proizvodnju audiovizualnih djela, financiranju audiovizualnih medijskih usluga ili programa u svrhu promicanja njihova imena, zaštitnog znaka, ugleda, djelatnosti ili proizvoda
6. Mjesto gdje je namjerno ili slučajno maknuta slika (crnilo) duže od 1 sekunde
7. Potpis

Kojim putem možemo pratiti CMC?

Croatian Music Channel je od 27.03.2011. godine nacionalna televizija u Hrvatskoj, što znači da se može pratiti putem obične antene. Također nas možete pratiti i putem satelita, kablovskih i IPTV sustava. Na naslovnici je dostupan i link za online stream.

Koju vrstu glazbe emitirate na CMC-u?

Na CMC-u su jednako zastupljene sve diskografske kuće, a program je kreiran tako da bude zadovoljen ne samo temeljni interes publike za hrvatsku glazbu, nego da budu zadovoljeni i njihovi različiti interesi. Shodno tome, u programu CMC-a možete uživati uz rock, pop, klasičnu i folklornu glazbu, šlagere, dječju, klapsku, tamburašku glazbu, dance, techno, r’n’b kao i uz odlične glazbene emisije.

Ako smo demo band, možemo li poslati svoj video broj?

Naravno, jedan od glavnih ciljeva CMC televizije jest  poticaj glazbenika, autora i umjetnika.