Jura Stublić & Film – Srce na cesti

Godina: 1987 |

Film je sastav novog vala osnovan 1978. godine. Već nakon prvih nastupa skupina postaje vrlo popularna klupska novovalna atrakcija. Nakon pobjede sa skladbom “Neprilagođen” na ‘Omladinskom festivalu’ u Subotici, postižu veliku popularnost na prostoru bivše Jugoslavije. U to vrijeme dok sviraju po festivalima ostvaruju prijateljski odnos s članovima sastava Idoli, s kojima zajedno u ljeto 1981. godine kreću na turneju po Jadranskoj obali. u to vrijeme diskografska kuća Jugoton objavljuje koncertni mini LP Filma i Idola.

Film se razilazi 1986. godine, ali je frontmen Jura Stublić formirao novu pop-rock zamjenu i 1987. mijenja ime benda u ‘Jura Stublić & Film’.

“Sunce sja!” prvi je album objavljen pod imenom Jura Stublić i Film, ujedno peti studijski album Filma. Nakon što su objavili album “Signali u noći”, originalna postava Filma se raspala, a Jura Stublić je nastavio djelovati pod gore spomenutim imenom. Album su uz Stublića snimili Robert Krkač (gitara), Dario Kumerle (bas gitara), Željko Turčinović (bubnjevi) i Bojan Goričanin (klavijature). Massimo Savić i Jurica Pađen na albumu su gostovali kao prateći vokali.

Sjajne fotografije koje su krasile inner sleeve ove sjajne longplejke djelo su Marija Krištofića koji je danas, uz svoju suprugu Sanju Bachrach Krištofić, jedan od naših najcjenjenijih grafičkih dizajnera dok je naslovnicu uradio Igor Kordej, hrvatski crtač stripa, scenarist, slikar i grafičar međunarodnog ugleda.

Album: Sunce Sja
Godina: 1987. | Žanr:Rock | Stil: Pop Rock

(3948)

Kategorija: 80te, Jugoton TV