CMC TV, jedina nacionalna glazbena televizija postoji već deset godina.

Prvog dana lipnja 2005. godine na televizijskim ekranima pojavio se novi, isključivo glazbeni kanal koji od tada emitira glazbu i glazbene sadržaje 24 sata na dan, 7 dana u tjednu, 365 dana u godini. Vrlo brzo nakon osnutka, vrijednost i značaj CMC TV-a prepoznala je i struka. Već 2006., između više od 100 kanala, CMC TV osvaja međunarodnu nagradu Hot bird TV Awards kao drugi najbolji europski satelitski glazbeni program.

Za CMC TV velika je prekretnica bila 28. ožujka 2011. kada postajemo jedina nacionalna glazbena televizija.

Vjerojatno ne postoji glazbeno ime s ovih prostora koje se nije našlo ispred naših kamera. U nastojanju da svakodnevno pružimo što svježiji glazbeni sadržaj, tisuće spotova premijerno su emitirani upravo na programu CMC TV-a.

S idejom ‘glazba i glazbenici’, tijekom ovih smo godina predstavljali ne samo izvođače, već i sve ostale koji sudjeluju u procesu stvaranja glazbe. U suradnji s relevantnim glazbenim udrugama i institucijama predstavljali smo autore tekstova, glazbe i aranžmana.

Osim glazbenih spotova, našim gledateljima svakodnevno donosimo vijesti iz svijeta domaće i strane glazbe, te emisije Cafe, Portret, Backstage, Maldoror Metal Box, CMC Top 30 – nacionalna top lista, Top 40 domaćih, TOP 40 stranih, a bez prestanka radimo na osmišljavanju novih zanimljivih sadržaja.

Cilj CMC TV-a je ne samo informirati o hrvatskoj glazbenoj kulturi i događanjima na hrvatskoj glazbenoj sceni, već pridonijeti i njezinoj afirmaciji, te stvarati poticajnu atmosferu za njezin kreativan razvoj.
Svakodnevno pružajući priliku mladim izvođačima da ih se vidi i čuje, te da pronađu svoj put do publike, nismo zaboravili ni one koji su vrijedna glazbena djela stvarali u vremenima kada su video spotovi bili rijetkost. Kroz projekt Vinyl ploča emitiramo i stare pjesme bez spotova, nastojeći ugoditi glazbenom ukusu svih naraštaja.

CMC TV pokretač je i revijalnog festivala hrvatske glazbe – CMC festivala koji već sedam godina uživa status jednog od najvažnijih glazbenih događaja u godini.

Podaci o firmi: Autor d.o.o., Gračanska 93, 10 000 Zagreb, OIB: 08987664793.

Općeniti pravilnik natječaja, pitalica i igara spretnosti, brzine ili vještine

Članak 1.

Članak 1.

Ovim Pravilnikom Autor d.o.o. (u nastavku – Priređivač) objašnjava općenita pravila natječaja, pitalica i igara spretnosti, brzine ili vještine u programu CMC (Croatian Music Channel) televizije.

Članak 2.

Članak 2.

Svrha natječaja, pitalica i igara spretnosti, brzine ili vještine je ostvarivanje promidžbenih učinaka za CMC televiziju, vezanje gledatelja uz CMC program i jačanje poznatosti branda.

Članak 3.

Članak 3.

Razdoblje trajanja pojedinog natječaja, pitalica ili igre spretnosti, vještine ili brzine objavljeno je na web stranici www.cmc.com.hr.

Članak 4.

Članak 4.

Prijave, pravila odabira natjecatelja i dobitnika detaljno su objašnjena na web stranici www.cmc.com.hr.

Članak 5.

Članak 5.

Nagrada i nagradni fond pojedinog natječaja, pitalica ili igre spretnosti, brzine ili vještine objavljen je na web stranici www.cmc.com.hr.

Članak 6.

Članak 6.

Priređivač će dobitnike obavijestiti telefonskim putem o osvojenoj nagradi. Dobitnici će biti informirani i putem službene web stranice CMC televizije, www.cmc.com.hr po završetku pojedinog natječaja, pitalice ili igre spretnosti, brzine ili vještine.

Članak 7.

Članak 7.

Sukladno pozitivnim zakonskim propisima regularnost provođenja natječaja, pitalica i igara spretnosti, vještine ili brzine provodi tročlana komisija Priređivača o čemu se vodi dnevni zapisnik.

Uručenje nagrada dobitnicima organizirati će Autor d.o.o. na način da se maksimalno zadovolje osnovni ciljevi provođenja natječaja, pitalica i igara spretnosti, vještine ili brzine.

Članak 8.

Članak 8. 

Pravo sudjelovanja u natječajima, pitalicama i igrama spretnosti, vještine ili brzine imaju svi punoljetni državljani Republike Hrvatske, a nemaju djelatnici Autor d.o.o., CMC televizije  i vezanih kompanija, stalni suradnici i članovi njihovih užih obitelji.

Sudjelovanjem u natječajima, pitalicama ili igrama spretnosti, vještine ili brzine sudionici prihvaćaju pravila navedena u ovom Pravilniku i dozvoljavaju da se njihove fotografije, snimke i podaci iz prijave mogu objaviti u eteru CMC televizije i na internet stranicama www.cmc.com.hr.

Članak 9.

Članak 9.

Finalne nagrade dobitnici podižu uz predočenje zakonski valjanog identifikacijskog dokumenta koji je po podacima identičan navedenim podacima u prijavi. Nagradu nije moguće zamijeniti za novčanu naknadu. Preuzimanje finalnih nagrada biti će organizirano po isteku natječaja, ne prije. Trenutkom preuzimanja nagrade, odnosno potpisom o preuzimanju nagrade, prestaju sve daljnje obveze Priređivača i sponzora prema Dobitniku.

Priređivač je dužan osigurati preuzimanje nagrade najkasnije do trideset dana po završetku natječaja, pitalica ili igre spretnosti, vještine ili brzine.

Priređivač nije odgovoran ukoliko dobitnik ne udovoljava kriterijima za korištenje nagrade (nije bio u mogućnosti ili je odbio javiti se na telefon i igrati igru u eteru, nema putovnicu, vizu ili sl.) te takva obrazloženja ne kvalificiraju za promjenu nagrade.

U slučaju da u roku od trideset dana dobitnik ne preuzme nagradu, gubi pravo potraživanja iste.

Članak 10.

Članak 10.

Priređivač natječaja, pitalice ili igre spretnosti, vještine ili brzine može isti/u staviti u privremeno stanje mirovanja ili ga/ju u cijelosti prekinuti u slučaju nastupa više sile i izraženih gospodarskih poremećaja.

Članak 11.

Članak 11.

Sudjelovanjem u natječaju, pitalice ili igri spretnosti, vještine ili brzine svaki sudionik prihvaća gore navedena prava i obveze iz ovog Pravilnika. U slučaju mogućeg spora utvrđuje se nadležnost Općinskog suda u Zagrebu.

Članak 12.

Članak 12.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu 11. siječnja 2012. kada je objavljen na web stranici www.cmc.com.hr , vrijedi za sve pitalice, natječaje i igre spretnosti, brzine ili vještine za koje ne postoji pojedinačni pravilnik, a njegova valjanost traje do ispunjenja svih odredbi predviđenih pojedinim člancima Pravilnika.

Zagreb,  11. siječnja 2012.