Anđela na božićnoj mini turneji po Njemačkoj i Luksemburgu

Uoči početka adventa i najljepšeg doba godine, u iščekivanju božićnih blagdana pjevačica Anđela Zelić kreće na mini turneju po Njemačkoj i Luksemburgu, gdje će predstaviti tradicionalne hrvatske božićne pjesme koje se mogu naći na njezinom CD-u “Na dobro vam došao Božić”. “Radujem se novim predbožićnim susretima s ljubiteljima glazbe malo tiših tonova. Malo koja druga zemlja posjeduje baštinu adventskih i božićnih pjesama kao Hrvatska. Želja mi je svojim interpretacijama i nastupima približiti to glazbeno bogatstvo publici, pogotovo onima koji žive daleko od svoje domovine i kod kojih te pjesme bude draga sjećanja i asocijacije na rodni kraj, obitelj i topli dom”, kaže Anđela.

Prije dvije godine pjevačica koja živi u Luksemburgu objavila je album božićnih pjesama “Na dobro vam došao Božić” koji je pobrao odlične kritike, ne samo među publikom, nego i strukom. Anđela tijekom došašća nastupa kao gošća u hrvatskim katoličkim misijama i društvima u Njemačkoj i Luksemburgu. Prvi nastup na programu je 27. studenog u Ludwigsburgu, gdje je domaćin fra Ante Maleš. Drugu adventsku nedjelju Anđela će održati predbožićni koncert u rodnom Darmstadtu, gdje se očekuju i brojni njemački gosti. “Posebno mi je drago što ću u Darmstadtu pjevati u suradnji s vokalnim sastavom mladih ‘Anđeli’ koji je tek nedavno osnovan. To me jako veseli jer sam i sama dugo pjevala u crkvenom zboru i na neki način se tako održava bavljenje mladih glazbom i njegovanje kontakta s vlastitim korijenima. Želja mi je da ovakav božićni koncert u Darmstadtu postane tradicionalan”, ističe Anđela.

Nakon Darmstadta slijedi gostovanje u Berlinu, gdje će Anđela pjevati u sklopu proslave svetog Nikole i na nedjeljnom misnom slavlju u crkvi sv. Sebastijana. U suradnji s voditeljem misije fra Franom Čugurom i berlinskim župskim vijećem bit će pripremljen bogat glazbeni program. Ovogodišnju “mini turneju” Anđela zaključuje u Luksemburgu, gdje će u organizaciji Hrvatskog društva Luksemburg 18. prosinca pjevati u glazbeno-kulturnom centru Altrimenti. “U prekrasnom prostoru Altrimentija pratit će me, baš kao i u Darmstadtu, Josip Mihaljević na klaviru i Saša Amić na gitari. Sve je više Hrvata u Luksemburgu, dolaskom novog voditelja misije don Froka Zefiqa i angažiranošću Hrvatskog društva Luksemburg povećao se broj okupljanja i aktivnosti i raduje me što ću ovogodišnjim koncertom dati mali doprinos tom trendu”, kaže Anđela.

plakatfinal2016

(184)

Anđela na božićnoj mini turneji po Njemačkoj i Luksemburgu