Grupa DominikS pobjednik ovogodišnjeg Uskrs festa

U organizaciji Odbora HBK za mlade i Hrvatskog katoličkog radija, pod pokroviteljstvom Hrvatske biskupske konferencije, sinoć je u KD Vatroslava Lisinskog održan najstariji hrvatski festival popularne duhovne glazbe Uskrs fest. Ovogodišnji pobjednik festivala je grupa Dominiks iz Žepča (BiH) sa skladbom “Molitva”, drugo mjesto prema glasovanju žirija osvojio je duet Hanna i Jerko Marić s pjesmom “Čuješ li korake” dok je treće mjesto osvojio Antonio Tkalec sa skladbom “Ohrabri me”.

Osim njih na festivalu su nastupili Aeternum, Credo Credo, Davor Terzić, Grupa Oton, Izidor, Klapa Leggiero, Otkrivenje, Tea Vidaić, Vlaho Prohaska, Zvonimir Kalić, Frama Čerin te Sonja Agata Bišćan.

U prodaji je i CD “Uskrs Fest 2016” nakladnika Croatia Recordsa i etikete Cro Sacro Hrvatskog katoličkog radija na kojem možete poslušati svih 15 pjesama s ovogodišnjeg festivala.

Mladi nastupom na Uskrs festu svoju vjeru izražavaju kroz pjesmu koja je napisana, snimljena i izvođena kao rezultat ljubavi i vjere u Kristovo uskrsnuće. Izvršni direktor Uskrs festa, vlč. Saša Ilijić i umjetnički direktor festivala, Slavko Nedić istaknuli su velik interes mladih izvođača i autora za duhovnu glazbu. Govoreći o ciljevima festivala, vlč. Saša Ilijić naglasio je da se želi pokazati da mladi, kada se okupe oko nečega dobroga, to dobro zvuči, te da glazbom oplemenjuju cijelu državu. “Povrh svega, kada mladi sami pokazuju svoje stvaralaštvo, dobivaju sami na osjećaju važnosti i kvalitete, da se mogu dati kroz glazbu kao najjači medij, usuđujem se reći. Mislim da je Uskrs fest jedna od takvih manifestacija koja im na državnoj razini omogućuje da se izraze”, dodao je.

(370)

Grupa DominikS pobjednik ovogodišnjeg Uskrs festa