David Danijel predstavlja drugi singl ‘Ja te sanjam’

Opatijski pjevač David Danijel predstavlja svoj drugi singl pod naslovom “Ja te sanjam”. Nakon prošlogodišnjega singla “Ne dam”, snažne emotivne pop balade s kojom se predstavio široj javnosti, pjesma „Ja te sanjam“ donosi vedri pop rock ritam u kojoj je dosljedan interpretaciji obojenoj emotivnošću.

Već se ranije iskušao kao autor svojih pjesama od kojih je pjesma „Sve bih dao“, za koju potpisuje glazbu, osvojila nagrade stručnoga žirija na “Internacionalnom festivalu glazbe i poezije” i “Darfestu 2015.”, a u najnovijoj se pjesmi po prvi puta predstavlja kao autor glazbe i teksta. Aranžman potpisuje njegov stalni suradnik David Trkulja.

Na CMC-u je predstavljen i video spot za pjesmu „Ja te sanjam“ ,sniman je na nekoliko lokacija na otoku Krku, a posebno su dojmljivi oni kadrovi snimani u ruševinama hotela Palace Haludovo. Spot je snimio i montirao Marin Tuhtan prema scenariju Marijane Trinajstić.

Podsjetimo se da Davidov repertoar čine uglavnom ljubavne balade, najčešće na engleskom, talijanskom i španjolskom jeziku u kojima njegova posebna boja glasa i osjećaj za izvedbu dolaze do osobitog izražaja. Bitan dio njegova repertoara čine pjesme na talijanskome jeziku, a u svojim intervjuima naglašava kako je to glazba koja ga inspirira, koju sluša i koju najradije izvodi. Njegovi su najveći dosadašnji uspjesi koncerti posvećeni talijanskoj glazbi. Riječ je o koncertima “Chiamami ancora amore” održanima 31. kolovoza 2014. u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner u Opatiji te u Puli 27. ožujka 2015.Posljednji koncert, pod nazivom „E penso a te“, održan je 5. ožujka u Rijeci i razlikuje se od prethodnih po tome što je riječ o multimedijalnome spektaklu po uzoru na talijanske kantautore obzirom da je cijeli program izveden uz vlastitu klavirsku pratnju popraćenu povratkom u prošlost kroz fotografije, stare gramofone, ploče, crtice i zanimljivosti o izvornim pjevačima i pjesmama te njihovim poveznicama s hrvatskom zabavnom glazbom. Upravo je zbog prepoznate ljubavi prema talijanskoj glazbi David Danijel prošle godine nastupio na „Večeri internacionalne glazbe“ u sklopu tradicionalnoga Šibenskog festivala šansone na kojem će nastupiti i ovoga ljeta s aktualnim hitom Sanrema „Cieli immensi“ , skladom koju izvodi Patty Pravo.

https://youtu.be/4nBJT5S1QDg

(161)

David Danijel predstavlja drugi singl ‘Ja te sanjam’