Jacques Houdek oduševio ispunjen Lisinski na Valentinovo

Biserni zvuci tambure jučer, na Dan zaljubljenih, ispunili su Lisinski i priuštili posjetiteljima sjajnog koncerta Jacquesa Houdeka večer za pamćenje. Valentinovo u Lisinskom obilježili su starogradski klasici koje je Jacques otpjevao na hvaljenom i jednom od najprodavanijih domaćih albuma “Tko je srce, u te dirn’o?”, a upravo je tom pjesmom i započeo sinoćnji koncert.

Hrvatski Mr. Voice, popularni Jacques, jučer je svojoj publici poklonio koncert bezvremenskih melodija koje su u njegovoj izvedbi zasjale novim sjajem te sasvim sigurno dobile novo ruho koje ih uvodi u antologiju hrvatskih glazbenih izvedbi. Starogradski glazbeni biseri, pjesme istinske i trajne umjetničke vrijednosti te dubokih tekstova koji nose važne poruke, jučer su Jacquesovu vjernu publiku provele cijelim kolopletom intenzivnih emocija. “Jesen stiže dunjo moja”, “Ima dana”, “Miruj, miruj, srce moje”, “Kad bi ove ruže male”, “Tiho noći, moje zlato spava”, “Nekada sam i ja volio plavo cvijeće” i mnoge druge dirnule su srca brojne publike koja je gotovo cijelu večer pjevala sa Jacquesom.

Jacques je sinoć nastupio u pratnji tamburaškog orkestra Krunoslava Dražića, sastavljenog od osam glazbenih virtuoza koji su nevjerojatno kompaktnom i dinamički zrelom svirkom sjajno ispratili Jacquesove maestralne vokalne bravuroze. Nakon impresivne izvedbe pjesme “Bolujem ja, boluješ ti”, koju je Jacques gotovo a capella otpjevao, Krunoslav Dražić i tamburaši izveli su poznatu tamburašku pjesmu “U san mi dođu tambure”.

Posebni gosti večeri bili su Vera Svoboda i Krunoslav Kićo Slabinac, a svojim najavama Jacques je posebno naglasio koliko im se divi. Iako je napunila 80 godina života, Vera Svoboda, naša najbolja pjevačica starogradske i slavonske glazbe pokazala je da svojim glasom i dalje misli oduševljavati publiku. Ova iznimna umjetnica svojim je sjajnim izvedbama njegovala tradiciju i po tome će se zauvijek pamtiti, a pjesmama “Tisuću ruža” i “Umiru stare kavane” koje je sinoć izvela na koncertu pokazala je da još ne misli stati.

Pred kraj dvosatnog koncerta nastupio je i Kićo Slabinac, pjevač čija je karijera uzor mnogima pjevačima. Pjesmu “Otiš’o je s mirisma jutra” posvetio je svima onima kojih više nema, a evergreenom “Zbog jedne divne crne žene”, proglašenim jednom od najljepših ljubavnih pjesama čestitao je Valentinovo svim damama u publici.

Iako je ovaj koncert privukao većinom stariju publiku, bilo je zanimljivo vidjeti mlade koji su impresionirani upravo ovakvim pjesama te tradicijskim instrumentima. Tako su svoju prvu priliku nastupiti pred ogromnim auditorijem dobili mladi glazbenik Marko s pjesmom “Kad bi ove ruže male” i Klaudije s pjesmom “Blijedi mjesec”.

Večer, kojom je ogolio svoju dušu, ali napunio srca mnogih Jacques je završio svojim velikim hitom “Stotinama godina”, za ovu priliku u tamburaškom aranžmanu.

jacques-640x360

kico

(239)

Jacques Houdek oduševio ispunjen Lisinski na Valentinovo