Kantautorica Adari predstavlja novi uradak “S druge strane posteje”

Adari (Daria Tamara Rac) ne staje! Nakon objave autorskog albuma “Five Petals of Venus” vrijedna brodska kantautorica nastavlja suradnju s producentom Sandrom Bačićem, koji je ovaj put autor glazbe i aranžmana te zajedno sa srpskom spisateljicom Oliverom Skoko stihova pjesme “S druge strane posteje”. 

Video spot (animacija u pijesku) napravila je ruska “sand art” umjetnica s beogradskom adresom, Anna Kononenko.
Ovaj pitki “dalmatinski country” uradak, u kojem ćete prepoznati utjecaje od Meri Cetinić do Willieja Nelsona, snimljen je u studiju Picaboca, a u snimanju su sudjelovali: Adari – vokal i prateći vokal, Slavica Mutavdžić – prateći vokal, Paul Kempf – klavir i orgulje, Vinko Didović – harmonika, Vladimir Jevicki – gitara, Filip Križan – bas, Sandro Bačić – programiranje i doboš.

Adari nije bend, kako su je u nekim prilikama etiketirali, već anagram njenog imena. Daria Tamara Rac rođena je u gradu Lodz u Poljskoj, a živi u Slavonskom Brodu. U početku svira i pjeva u raznim brodskim bendovima, a kasnije snima svoje autorske pjesme na engleskom, poljskom i hrvatskom jeziku. Grupa irskih producenata i glazbenika, među kojima je i Bob Geldof, prepoznaje njenu pjesmu “Hurry Up” te je poziva na međunarodni Youbloom Festival u Dublinu, a singl “Miedzy nami” dospijeva na top liste u Poljskoj, te na poljski radio u Londonu. Početkom 2019. objavljuje album “Five Petals of Venus”.

(12)

Kantautorica Adari predstavlja novi uradak “S druge strane posteje”