Najbolje a capella izvedbe klape Bunari na novom albumu “Omiški”

Klapa Bunari iz Vodica objavila je novi album s 13 napjeva i skladanih klapskih pjesama koje je izvodila proteklih godina na klapskom Olimpu, Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu.

Otuda i naziv albuma “Omiški” jer su Bunari s tog festivala odnijeli ukupno 9 nagrada i time dokazali iznimnu predanost radu i kvalitetu izvornog klapskog a capella pjevanja. Glazbeni producent izdanja je Filian Vuletić, dok je mastering radio Vojo Marković.
“Svima mora biti jasno da klapa Bunari ima prepoznatljiv identitet, svoj osebujni način pjevanja sa sonornim otvorenim vokalima gdje je pianissimo samo nužno zlo, a i kakva je to klapa koja ne može ‘cipniti’, što u ovom šibenskom podneblju znači u pravom momentu zvučno pokoriti sve, a da ne bude ‘deračina’. To je karakteristika klapa šibenskog klapskog bazena, a njegov najistaknutiji predstavnik ovog časa je klapa Bunari iz Vodica”, napisao je u albumskoj knjižici maestro Dušan Šarac, umjetnički direktor omiškog festivala. Doista, Bunari i njihov način pjevanja iznimni su i prepoznatljivi, što je struka višestruko nagrađivala. Spomenimo kako je ovo njihov drugi studijski album za Croatia Records, prvi, objavljen krajem 2015. godine, bio je božićni album pod nazivom “Vesel’mo se ov’ čas”.

“Jablane, moj debeli lade”, “Kod Lepanta sunce moje”, “Loza u škripu”, “Marice divojko” i “U našeg Marina” samo su neki od klapskih a capella bisera na novom albumu koji će posebno razveseliti ljubitelje autohtonog klapskog, a cappella pjevanja. Iako broj 13 često ističemo kao nesretan, ovih 13 pjesama na “Omiškom” klape Bunari su apsolutno suprotno jer njihova originalnost interpretacije u svakom ljubitelju ovakve glazbe izaziva posebnu emociju i divljenje.

(248)

Najbolje a capella izvedbe klape Bunari na novom albumu “Omiški”