Novi album ‘The Best of Collection’ Zvonka Bogdana

Zvonko Bogdan, istinski umjetnik, neponovljivi interpretator, skladatelj, tekstopisac, zapisivač i čuvatelj glazbene baštine, čovjek koji je svoj život posvetio glazbi njegujući tradicijsku tamburašku glazbu, starogradske pjesme i romanse zasluženo je dobio svoje mjesto u ediciji “The Best of collection”.

“Tko te ima, taj te nema”, “Govori se da me varaš”, “Kraj jezera jedna kuća mala”, “Ako si ti pupoljak od ruže” pjesme su koje su postale opće mjesto i dobro su poznate svim generacijama pa i onima koje stihove ovih pjesama znaju naizust, a da ne znaju kakvo se veliko autorsko ime krije iza njih.

Bogdanova popularnost odavno je prešla granice njegovog zavičaja i on i danas svojom interpretacijom pjesama stvara atmosferu autentičnog ugođaja ravničarskog kraja i nekih prošlih vremena koja ostaju opjevana u njegovim pjesmama. Suradnja s Jerryjem Grcevichem rezultirala je njegovim interpretacijama tradicionalnih pjesama kao što su “Večernji zvon”, “Kopa cura vinograd”, “Seoska sam lola”, “Temerav” i “Evo banke”. Naravno, tu je i nezaobilazna “Nema ljepše djevojke” kao i suradnja s Tamburaškim sastavom Dike koja je rezultirala pjesmom “Slavonac sam ja” i koja dokazuje da su Bogdanove izvođačke sposobnosti još uvijek vrijedne pažnje i da definitivno nije izgubio na popularnosti – upravo je ovo izdanje nešto što svaki ljubitelj tradicionalne tamburaške pjesme mora imati!

(176)

Novi album ‘The Best of Collection’ Zvonka Bogdana