Posegana predstavila album prvijenac ‘Doživotno tvoj’

Posegana, tamburaški sastav iz Požege koji se široj publici predstavio 2013. godine singlom “Doživotno tvoj” sinoćnjim fantastičnim koncertom u zagrebačkom klubu Roko predstavili su svoj dugoočekivani album prvijenac istoimenog naziva. “Doživotno tvoj” u izdanju Croatia Recordsa u prodaji je od 12. svibnja i nema sumnje da će polučiti odličan uspjeh jer se predan rad i vjera u sebe definitivno isplate.

Nakon čak sedam sjajnih singlova u kojima su zvuk tamburice sjedinili s modernim pop izričajem, nakon što su osvojili etere radijskih postaja te postali bend uz čiju pjesmu mnogi parovi uplovljavaju u bračnu luku Posegana ispisuje najljepše stranice svoje priče.

Zajedništvo, optimizam, neupitna kvaliteta i prije svega ljubav, riječ koju danas mnogi olako shvaćaju bili su garancija uspjeha ovog mladog benda koji surađujući s mnogobrojnim autorima, od kojih se posebno izdvaja Marko Tomasović kao autor većine pjesama, živi svoje tekstove i melodije. Tome su sinoć svjedočili mnogobrojni prijatelji, kolege i suradnici od kojih je posebno emotivni basist benda Josip Ralašić izdvojio urednicu Croatia Recordsa Ivu Vianello i svjedočili, a koncertnu promociju albuma svojim prisustvom uveličali su i članovi Gospodara Tambura, OSDS-a i mnogi drugi odaslavši poruku da je kolegijalnost i iskren pristup jedan od najbitnijih čimbenika razvoja tamburaške scene čijem rastu svjedočimo posljednjih godina.

Pjesma “Doživotno tvoj” polako, ali sigurno postaje evergreen, no Posegana ostaje skroman bend koji su započeli dugogodišnji prijatelji i čija je misija da ljubav i optimizam donose gdje god da se pojave. Njihovi fanovi to znaju i osjećaju i upravo je to razlog gromoglasnog pljeska koji se prolamao klubom nakon svake izvedene pjesme.

(160)

Posegana predstavila album prvijenac ‘Doživotno tvoj’