Sinjski bend Darkvud objavio album ‘Razmišljanje u okviru’

Sinjski rock bend Darkvud objavio je album “Razmišljanje u okviru”. S novog albuma šira javnost je imala prilike čuti energičnu rock pjesmu “Moj bubanj”, šaljivi šlager “Produžni kabel” i surf rock pjesmu “Gljive” te nedavno objavljeni ljetni singl “Daj mi jednu ladnu” koja se na albumu nalazi kao bonus pjesma.

Na albumu se nalazi 12 pjesama različitih žanrova jer je to upravo glazbena ideja Darkvuda. Od melodičnih pop pjesama, preko žestokih rock pjesama, surf rocka, reggae i šlagera do psihodelije, svatko će naći pjesmu za sebe na ovom albumu. Snimanje, miks i mastering u studiju Saperlot potpisuje Stipe Botica. Za fotografije su zaslužni Nikola Belančić, Dominik Belančić, Toni Mijač, a za likovno oblikovanje Nikola Belančić. Album će premijerno biti predstavljen večeras u sinjskoj Vojarni.

“Nazvali smo album “Razmišljanje u okviru” upravo zato što ne razmišljamo tako. Ne možemo zamisliti da se držimo samo jednog žanra, već kroz razne glazbene žanrove definiramo našu poetiku koja se kreće od zabave do ozbiljnih promišljanja. Dizajn je samo slijedio tu nit vodilju”, objasnio je Stipe Botica.

Bend Darkvud postoji od 2006., ali sve do prije dvije godine istraživali su i eksperimentirali sa zvukom od funka do punka, od electro rocka do etna i konačno našli svoj sadašnji zvuk – wood (“jer rock i metal već postoje”). Ističu se po energičnim live nastupima, a od nastupa izdvajaju pobjedu na West Herzegowina festu 2010. godine te Hrvatski glazbeni festival u Zaboku gdje osvajaju treće mjesto, a izabrani su od strane žirija Karlovačko Rockoff finala kao jedan od 15 najboljih mladih bendova u Hrvatskoj.

Iza sebe imaju underground album “HAUGH” koji je konceptualne naravi te iz kojeg progovara mješavina etno-rock-psihodelične smjese. Darkvud su Stipe Botica (bubnjevi, vokal), Petar Radović (bas), Ante Bogdan (gitara) i Šimun Čarli Botica (klavijature).

darkvud

(678)

Sinjski bend Darkvud objavio album ‘Razmišljanje u okviru’