Svečano otvorena velika adventska knjižara Galleria

Uz pjesmu i poeziju, svečano je otvorena Velika adventska knjižara Galleria u kojoj će se moći kupiti brojni knjižni naslovi po izvrsnim cijenama. Pop-up knjižara nalazi se u Galleria Business Centru na Iblerovom trgu, a glavna joj je poruka u nadolazećim blagdanima „Neka poklon bude knjiga“.

„Ovo je definitivno najveća knjižara koja je ikada napravljena u Zagrebu. Napravljena je po temporalnom sistemu. To je pop-up knjižara što znači da ona ima svoj rok trajanja i naša je ideja da bude jedna od perjanica zagrebačkog Adventa i da tu bude najveći mogući broj izdavača koji se može pridružiti,“ izjavio je organizator Mišo Nejašmić.

Svečano je otvorenje svojim nastupom uveličala talentirana glazbenica Antonela Doko. Antonelu i njene hitove „Božić“ i „O čemu pričamo“ moći ćete čuti na raznim adventskim manifestacijama poput Božića u Ciboni i adventa u Bjelovaru. Osim što predivno pjeva, Antonela je veliki ljubitelj knjiga.

„Obožavam čitati note, one su mi najljepše knjige! Volim sve knjige vezane uz skladatelje i njihove živote i tako neke zanimljive stvari koje su radili. Dakle najviše mi se sviđaju knjige bazirane na stvarnim životima,“ rekla je Antonela Doko.

Na štandu Croatia Recordsa, koji će biti postavljen za čitavo vrijeme trajanja adventa, pronaći ćete albume najpopularnijih izvođača, majice, knjige i još puno zanimljivih sitnica po iznimno pristupačnim cijenama. Adventski moto najstarije hrvatske izdavačke kuće je “Ove godine neka poklon bude glazba”.

„Croatia Records osim što se bavi glazbom, produkcijom i diskografijom, ona također izdaje i knjige tako da su oni već dugo dio nakladničke zajednice. Ovaj je projekt kao ideja nastao prije nepuna dva mjeseca i u samom smo tom procesu uključivali partnere s kojima surađujemo na onim mjestima gdje mislimo da su najbolji. U ovome se slučaju Croatia Records brine o tome da kroz svoje medijske kanale promovira i kroz večeri koje će biti glazbene da ih ona aranžira i uređuje,“ izjavio je organizator Mišo Nejašmić.

U pop-up knjižari svakodnevno će se odvijati posebno osmišljeni književno-knjižni programi za djecu i odrasle i to kroz predstavljanja novih knjižnih naslova, gostovanja domaćih autora te kreativne radionice za najmlađe.

„Sve smo obogatili izuzetno dobrim programom koji će biti svakodnevan. Prvi dio programa će se odvijati za odrasle negdje do 21. , a kako će se približavati „taj“ datum, počet će sve intenzivnije program namijenjen djeci,“ rekao je Mišo Nejašmić.

Velika adventska knjižara Galleria ovog je adventa neizostavno okupljalište za sve ljubitelje dobre knjige i svega onoga što je vezano uz knjigu. Podsjećamo vas da ne zaboravite svratiti i do štanda Croatia Recordsa gdje ćete moći kupiti najbolje albume za božićne tulume ili pak kupiti dar najmilijima.

Autor: Ana Profozić

(169)

Svečano otvorena velika adventska knjižara Galleria