Tedi Spalato uz Gibonnija i Zoricu Kondžu održao humanitarni koncert “Sve ću preživit”

Humanitarnim koncertom pod nazivom “Sve ću preživit” u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog obilježen je Svjetski dan borbe protiv raka.

Glavni izvođač je bio Tedi Spalato čijom je pjesmom i naslovljen ovaj humanitarni događaj.
„To je meni Gibo napisao 1999. godine i jednostavno ona korespondira s onim o čemu je riječ zapravo na ovom humanitarnom koncertu. Zapravo moramo preživjeti i nastojati da oni koji su oboljeli od nas prežive. Dakle, da im pomažemo koliko možemo i da im damo moralne snage, da im damo i snage i kroz glazbu tako da evo pjesma ostaje kao poruka da dokle god možemo preživimo sve tegobe koje život nosi”, rekao je Tedi kojemu su se na pozornici priključili i gosti, poput spomenutog Gibonnija. Poznati kantautor i ovaj se put spremno odazvao humanitarnoj prigodi.
„Nisam nikad definirao u glavi koji je to osjećaj, je li to odgovornost ili je to želja ili šta je to, ali jednostavno mislim ako možeš nekome pomoći na ovaj način, mislim da se nas ne angažira samo radi toga da bi se prodale ulaznice pa se na neki način tu financijski pomogne nego da se malo i osvijesti javnost da postoji problem. Kad ljudi to znaju onda možda nećeš ti utjecat baš na veliki krug ljudi, ali ako na jednu užu grupu utječeš koja će se pregledati na vrijeme onda smo nešto učinili s ovim koncertom”, kaže Gibo.

Zorica Kondža se također odazvala pozivu Hrvatske lige protiv raka koja u Hrvatskoj djeluje preko pola stoljeća.
„Kad su me zvali iz Lige i pitali bi li mogla nastupiti, bila sam nešto zauzeta i eto, viša sila je htjela da se to odgodi tako da bih mogla nastupat večeras i evo baš mi je drago da i moja malenkost sudjeluje u svemu tome jer to je zaista jako važno. A s druge strane eto glazba je uvijek ta koja se tu negdje šulja kroz takve neke stvari koje su ljudima potrebne i jako je dobro, ja uvijek kažem, da nije meni Bog dao glas samo da pjevam za sebe te da možemo moja familija i ja živjeti od toga nego da možemo i na neki način pomoći koliko toliko“, istkanula je Zorica Kondža.

Koncertom “Sve ću preživit” započet je i hrvatski Tjedan borbe protiv raka.

Foto: Igor Kelčec

(200)

Tedi Spalato uz Gibonnija i Zoricu Kondžu održao humanitarni koncert “Sve ću preživit”