Top lista prodaje: Amira Medunjanin tjednima u top 5

Izvođačica čija se uspješna glazbena karijera iz dana u dan pjeva u stihovima sevdalinki, Amira Medunjanin, posljednjih je tjedana jedna od omiljenih pjevača među hrvatskim slušateljima.

Ove godine, obilježila je 15 godina svoje karijere, a prema tjednim top listama prodaje, njezin album ‘Ascending‘ u izdanju Croatia Recordsa nekoliko je tjedana zaredom zauzeo poziciju unutar top 5. I prošli je tjedan također njezina prodaja porasla te tako zauzela treću poziciju.

Ljubav, ona neizmjerna, a podjednako i ona beznadna, izuzetna strast, i ekspresivnost emocija motivi su koji prožimaju priče otpjevane u njezinu sevdahu. Tradicionalne pjesme Bosne i Hercegovine Amira je, podrijetlom iz Sarajeva, nosila u sebi još iz djetinjstva. Veliku ljubav prema sevdalinkama i svoj specifičan talent spojila je u zanimljiv nov kontekst i dala tako sevdalinkama da se istaknu među modernom glazbom čak i na našim prostorima. Album ‘Ascending’ i njegova pozicija na top listi prodaje u Hrvatskoj pravi su dokaz tome. Ovo izdanje predstavlja prikaz njezinog dosadašnjeg glazbenog opusa, a uz kompilaciju starijih pjesama, na albumu se mogu pronaći i neke nove kompozicije. Ko-producenti ove uspješnice suAnte Gelo i Bojan Zulfirpašić, a album je najavila singlom ‘Oj Meglica’ na kojoj je surađivala s Vladimirom Kočišem Zecom, a tekst je napisao Leonardo Baksa.

Nimalo iznenađujuće, prve dvije pozicije još uvijek zauzimaju albumi Olivera Dragojevića. Na prvome je mjestu album ‘A L’olympia’ u izdanju Aquarius Recordsa. Drugo mjesto zauzima izdanje ‘100 originalnih pjesama: Oliver Dragojević’ Croatia Recordsa. Nakon mjesec i pol dana od njegova odlaska, tjedne liste top prodaje još uvijek pokazuju da slušatelji rado kupuju albume u znak sjećanja na jednog od ponajboljih izvođača u povijesti hrvatske glazbe.

Na stranoj listi prodaje prvo je mjesto zauzeo jedan povratnički album. Radi se o izdanju ‘Prodigal Son’ Rya Coodera koji je tako ‘spustio’ prošlotjednog nositelja prvog mjesta. Na drugome se mjestu sada nalazi album ‘Score’ 2Cellosa. Slijedi ih na broju 3 Ed Sheraan s albumom ‘Divide (LTD)’.

Foto: Elmedin Behremović

(29)

Top lista prodaje: Amira Medunjanin tjednima u top 5