Vedran Božić predstavio album ‘Planet Hendrix’

U poznatom zagrebačkom rock klubu Vintage Industrial Bar, u subotu je Vedran Božić predstavio nedavno objavljeni album, CD + DVD „Planet Hendrix“. Naš najbolji rock gitarist i dobitnik brojnih važnih priznanja i nagrada, jedan je od rijetkih koji je imao priliku upoznati i svirati na istoj pozornici s najboljim gitaristom svih vremena, Jimijem Hendrixom. Susreli su se davne 1969. godine u Frankfurtu, a taj susret i druženje s kraljem gitare obilježilo je i glazbeni put Vedrana Božića.

Koncert u čast svom idolu Vedran je započeo sam, u potpunom mraku, svirajući instrumentalnu verziju američke himne “The Star Spangled Banner“, nakon čega je sa svojim Rock Mastersima, koji čine Slavko Pinatrić Pišta i Tomas Krkač, počeo nizati poznate Hednrixove pjesme od “Purple Haze”, „Manic Depression“ pa do „All Along The Watchtower“ i „Hey Joe“. Vedranovo gitaristčko soliranje te uigranost ovog fenomenalnog trija oduševilo je mnogobrojnu publiku, poklonika Hendrixova djela, ali i Božićevih maestralnih izvedbi.

Subotnjim koncertom, Vedran Božić i Rock Mastersi podsjetili su na koncert prije dvije godine održan u istom prostoru, a snimka tog koncerta na DVD-u nalazi se na već spomenutom albumu „Planet Hendrix“.

(320)

Vedran Božić predstavio album ‘Planet Hendrix’