36. svečani koncert “Pismo moja, hrli tamo”

Koncert znan među publikom kao “Zagrebu na dar” ponovno će uveseliti Zagrepčane 09. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. 

Festival dalmatinskih klapa Omiš 36. put gostuje u Zagrebu s koncertom na kojem će nastupiti najuspješnije klape ovogodišnjeg, 56. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2022. Na koncertu će nastupiti zagrebačka peteročlana muška klapa Stine koja je ove godine zaslužila Zlatni štit, odnosno nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Druga muška klapa koja dolazi u Lisinski je klapa Krunik iz Kučina koju je publika ove godine na Festivalu u Omišu nagradila kao najbolju. Koncertu će se pridružiti i klapa Šufit kao jedno od najpoznatijij imena u klapskom svijetu.

Uz muške klape zagrebačku publiku razveselit će i dobitnice Zlatnog štita u kategoriji ženskih klapa, mlade djevojke koje djeluju u Zagrebu pod imenom Oželanda. Njima će se pridružiti i ženska klapa Ventula iz Splita koja je na Festivalu pridobila simpatije publike. Na pozornicu će stati i jedna mješovita klapa iz Donjih Kaštela, klapa Kampaneli.

 

(14)

36. svečani koncert “Pismo moja, hrli tamo”