“Luka bez brodova” ili kako danas Rijeku vide Whiteheadsi

Riječki sastav Whiteheads, objavili su s istoimenog albuma još jedan singl i spot “Luka bez brodova”.

Glazbu i tekst potpisuje Ivan K. Komnenović koji je uz Mateu Matić i Anu Mihailović sudjelovao i u pisanju aranžmana.
Rock sastav u kojem odlično funkcioniraju mladi glazbenici uz rock veterane Davora Tolju i Damira Komnenovića svoj prvi album objavili su prošle godine, a uskoro će biti objavljen i na vinilu.

“Mi smo svoje kredite i životna novčana ulaganja realizirali. Danas smo Davor i ja na sceni samo zbog glazbe. Uz nas su i mladi glazbenici jer Davor i ja želimo mladosti koja uz nas svira ostaviti moćan projekt koji će s nama, ali i bez nas trajati godinama”, rekao je jednom prigodom Damir Komnenović.

Pjesma “Luka bez brodova” osvrt je na društveno-kritičku sliku, i to sliku Rijeke nekad i danas, koja jasno ukazuje na negativne promjene.
“…to nije grad u kojem rasli smo ti i ja… Nameću se neka nova pravila, čuje se neka čudna muzika”, pjevaju  Whiteheadsi i daju svoj komentar ugasi svjetlo, zaključaj vrata – dosta sam vidio i više ne želim!”

Ovog ljeta Whiteheadsi su nastupali u Rijeci u sklopu Ljeta na Gradini, a zanimljivo je da su s baladom “Svaka tvoja riječ” debitirali na ovogodišnjem 69. Zagrebačkom festivalu.

(23)

“Luka bez brodova” ili kako danas Rijeku vide Whiteheadsi