PREDSTAVLJAMO IZVOĐAČE CMC FESTIVALA VODICE 2023. powered by Calzedonia

Alka Vuica i Alterella zagrijat će atmosferu s “Presidente”

Na CMC festivalu u Vodicama, Alka Vuica do sada je predstavila “Žensku posadu” i “Luđakinju”, a na ovogodišnjem jubilarnom 15. festivalu, red je došao i na “Presidente”. “Presidente” je naziv za sve one muškarce koji su voljeni od svojih žena kao da su predsjednici svoje male imaginarne države.

Foto: Šime Eškinja

Glazba je djelo Marka Vickovića, a tekst Alke Vuice. Aranžman potpisuju Marko Vicković, Mislav Sirovina i Franjo Valentić. Za “Presidente”, Alka je među svoje suradnike uključila sina Ariana, ali i poznatu influensericu Ellu Dvornik, koja se krije iza pseudonima “Alterella”.

“Laži me”, “Varalica” i “Otkad te nema” hitovi su uvijek originalne Alke koje pjevaju generacije, a i ovoga puta je isporučila pjesmu koja se tako lako ne zaboravlja. “Presidente” će prvi put uživo izvesti na ovogodišnjem CMC festivalu, a ako je suditi prema spotu koji je snimila za pjesmu, jednako atraktivan Alkin nastup, očekuje nas i u Vodicama.

 

Prvi put na pozornicu CMC festivala staje Alen Hrbinić s “Brojem bez imena”

Već je dobro poznato da je CMC Festival itekako prepoznatljiv i cijenjen i među glazbenicima izvan Hrvatske. Potvrđuje nam to i bosanskohercegovački glazbenik Alen Hrbinić koji ove godine dolazi prvi puta na vodičku pozornicu.

Singl koji će predstaviti publici nosi naziv “Broj bez imena”. Opisuje ga kao brzu pop rock pjesmu za koju vjeruje da je pravi odabir za ljetnu festivalsku pozornicu. Za glazbu je bio zadužen Denis Dumančić, tekst potpisuje Fayo, a aranžman Arel Češljar.

Iza Alena je jedan studijski album, a hrvatska i regionalna publika već ga je upoznala kroz suradnju s Crvenom jabukom i duetu “Šta kad poljubaca nema” koji je snimio s Draženom Žerićem Žerom.

 

Domenica će rasplesati publiku s “Control freakom”

Domenica se prvi puta na CMC festivalu pojavila 2018. godine s pjesmom “Ljubavna limunada” koja joj je i danas jedna od dražih pjesama. Ove godine na pozornicu stiže s “Control freakom”, još jednim hitom iz glazbene radionice obitelji Huljić.

O tome koliko kontroliramo svoj život pa čak i kad su u pitanju osjećaji upravo govori ova pjesma koju potpisuju Ivan Huljić (glazba i aranžman), Vjekoslava Huljić (stihovi) i Hrvoje Domazet (aranžman). Domenicin diskografski početak obilježio je album “Ćiribu ćiriba”, objavljen 2019. godine, a medijsku prašinu podigla je najavom koncerta u zagrebačkoj Areni 2030. godine.

Brzi ritam pjesme koji jednostavno vuče na ples zasigurno će razgibati publiku u Vodicama. Nije mu odoljela niti Domenica koja je već u spotu pokazala dio svoje plesne vještine, a posebnu koreografiju sprema i za festivalsku pozornicu.

 

Marija Mirković na festival dolazi s pjesmom “Ljubila ne ljubila”

Marija Mirković se na CMC festival prijavila na nagovor Alke Vuice, a posebno se veseli druženju s kolegama i nastupu pred vodičkom publikom. Da se nije prijavila kao izvođačica, zasigurno bi se u Vodicama pojavila kao podrška svojoj dragoj prijateljici Miji Dimšić. Još od malih nogu zna za festival i zna da iz njega proizlaze veliki hitovi.

Foto: Sandra Mihaljević

Za ovu je godinu pripremila pjesmu “Ljubila ne ljubila” za koju kaže kako nije u njezinom uobičajenom stilu. Glazbu potpisuje sama Marija, a na tekstu je surađivala s Alkom Vuicom. Iza aranžmana stoji Branimir Mihaljević.

Glazbenu karijeru započela je u skupini The Frajle, za koju je napisala neke od njihovih najpoznatijih hitova, a u godinu dana solo karijere niže uspjeh za uspjehom. Na najljepšoj ljetnoj pozornici predstavit će se s pjesmom kojoj je dala svoj sada već prepoznatljiv glazbeni pečat.

 

Cecilija će nastupiti s novim singlom “Živi, samo živi”

Prije svog prvog nastupa u Vodicama bila je uzbuđena, sretna i ponosna na sebe. Cecilija se tada predstavila s pjesmom “Mangup”, a od tada se vrlo rado vraća na jedan od najjačih festivala u zemlji. Publici će na festivalu predstaviti modernu pop zabavnu pjesmu “Živi, samo živi” kojom je već počela osvajati radijski eter i top liste.

Ovo je pjesma s kojom radi ozbiljan zaokret u svom glazbenom izričaju, s modernim pop zabavnim pjesmama namjerava proširiti krug svojih obožavatelja i osvojiti novu, mlađu publiku. Tekst i glazbu potpisuju Ivan Zečić i Miroslav Zečić, koji je zaslužan i za aranžman.

Tim iza pjesme vjeruje da će Cecilija ostvariti pun pogodak i napraviti veliki korak naprijed. U Vodicama uvijek može nešto lijepo čuti i naučiti, a posebna joj je radost stati na pozornicu pred mnogobrojnu publiku te vidjeti njihove reakcije na novu pjesmu.

 

Frano Pehar & Tarapana nastupaju s pjesmom “Konobaru”

Frano Pehar ovogodišnjem se festivalu veseli više nego svima do sad. S grupom Tarapana odsvirat će pjesmu “Konobaru” nastalu u suradnji s tekstopiscem i skladateljem Dušanom Bačićem. Aranžman potpisuje Bojan Dragojević.

“Konobaru” je pjesma s kojom mogu poistovjetiti svi oni koji su barem jednom doživjeli izlazak u kojem u sitne sate konobar postaje najbolji prijatelj koji sluša ljubavne i životne probleme.

Frano i bend nezaustavljivi su već godinama, a iza sebe imaju studijski album “Ja sam na te ponosan” koje je ime dobio po hit duetu s Matom Bulićem.

Uvijek naglasak stavljaju na iskrenu emociju koje sigurno neće nedostajati na jubilarnom 15. CMC festivalu. Pred vodičkom publikom nastupio je već četiri puta, a tri razloga zbog kojih poziva publiku da dođe ove godine su zabava, more i dobre pjesme.

(136)

PREDSTAVLJAMO IZVOĐAČE CMC FESTIVALA VODICE 2023. powered by Calzedonia